Timișoara, pregătită pentru 2023. Ce ne lipsește?

timisoara craciun

Timișoara este clar pregătită să fie Capitală Europeană a Culturii în 2023, spune directorul ADR Vest, Sorin Maxim. Capitala Banatului ar mai avea, însă, nevoie, de spații culturale, cum ar fi o sală de concerte reprezentativă pentru întreaga regiune. 

„Clar că Timișoara e pregătită pentru 2023, absolut. Cum să fie altfel? La nivelul orașului, cel mai important obiectiv pe care l-am finanțat este Domul Catolic. Noi am mai finanțat și bastionul, pe vremuri, prin Phare. Bastionul a avut o revitalizare în ultima perioadă, din fericire. (…) Ne-am dori și suntem în discuții să realizăm niște spații culturale la nivelul orașului și care să fie reprezentativă pentru regiune – evident, nu până anul viitor, dar pe viitorul program 2021-2027. Propunerea mea este să se găsească un proiect frumos, de undeva, care s-a făcut și să poată fi replicat la noi, fără multe alte inovații pentru că astfel de edificii, în general, comportă finețuri de acustică și de altă natură decât doar clădirea pe care noi o vizăm ca spațiu.”, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

CITEȘTE ȘI: Hangar la Cioca pentru evenimente culturale de anvergură în 2023. Ce altă infrastructură se pregătește pentru anul titlului?

Potrivit directorului Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, o astfel de sală de concerte nu ar trebui să aibă dimensiuni extrem de mari și ar putea fi folosită nu doar pentru concerte, ci și pentru alte evenimente în care publicul să poată sta și în  picioare, și pe scaune.

„Personal, nu cred că este nevoie de o sală mai mare de o mie de locuri. Nu ne trebuie cea mai mare, cea mai spațioasă din Europa de Est, în condițiile în care nu avem niciuna și mergem la Cluj. E o opinie strict personală.”, a explicat Sorin Maxim.

CITEȘTE ȘI: Scriitori de Nobel, concerte și expoziții. A fost făcut public programul pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii