La Timișoara își dau întâlnire, în weekend, peste 350 de chitare

timisoara guitar meeting
1000x100 (1) untitled design set 970x90 px

În perioada 6-8 octombrie, la Timișoara loc festivalul chitarelor. Timișoara Guitar Meeting înseamnă o serie de concerte Young Revolution, Show Street Dance – „Liceenii Rock&Roll”, „Ora de rock”, conferinte și masterclass-uri de chitară.

Toate evenimentele au loc sub umbrela „Timisoara Guitar Friendly City”, un proiect de artă participativă cu triplă dimensiune: artistică, culturală, educațională.

„Concertul Manifest” va avea loc sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 17.00, în Piața Libertății, unde sunt așteptați peste 350 de chitariști din 15 orașe. Aceștia vor cânta un playlist ce cuprinde 16 superhituri folk-rock, iar de pe scenă vor fi acompaniați de trupele invitate: Vița de Vie, Bosquito, Implant pentru Refuz, Trooper, Antract și alți șapte artiști.

Vița de Vie va cânta la unison „Praf de stele” și „Liber”. Băieții de la Bosquito aduc în premieră „Două mâini” și „Omul perete”. Coiotu și Balaurul de la Trooper se alătură cu „Destin” și „Trec anii (Zi după zi)”. Antract acompaniază chitariștii pe melodiile „Trebuie să crezi” și „Iubirea”. Va fi celebrată astfel multiculturalitatea prin piesele selectate în limbile: română, engleză, maghiară și sârbă.

Young Revolution- conferință și concerte

Concertele Young Revolution vor începe vineri în Piața Libertății unde vor continua și sâmbătă, după care se vor muta, duminică, în Cazarma U. Participă trupele: Cocodile Paradox, Revolter, Ribozom, Latebloom, Fifth Piece, Yewo și Dincolo de ziduri.

Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 12.00, la Cazarma U va avea loc conferința „INDIERO ON TOUR – Young Revolution Edition”, unde profesioniști în domeniu vor prezenta informații despre exploatarea în online (YouTube/Spotify) a operelor muzicale, promovare în social media, platforme utile, studii de caz și surse de venituri în industria muzicală. Intrarea este liberă.

Masterclassuri și evenimente pentru copii

Timișoara Guitar Meeting invită și copiii să ia parte la o călătorie muzicală, vineri, 6 octombrie, în Piața Libertății. „Ora de rock” se va desfășura între 12.00 și 13.00 și îi învață pe copii despre cele mai spectaculoase și relevante trupe și piese care au marcat istoria rockului.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Sâmbătă, între 14.00 – 15.30 se va desfășura un masterclass de chitară electrică susținut de Balaurul de la Trooper. În aceeași zi, de la ora 20.00, va avea loc Show Street Dance – „Liceenii Rock&Roll”.

timisoara guitar meeting

Fiecare seara de festival se va încheia cu câte un concert al trupelor invitate. Vineri, de la ora 20.00, în Piața Libertății va cânta Bosquito. Sâmbătă, de la ora 19.00, Coiotu’ și Balauru’ de la Trooper Romania au pregătit un concert acustic, după care va urma Vița de Vie, de la ora 21.30, într-un concert de zile mari. Iar duminică, 8 octombrie, de la ora 19.45, Implant pentru Refuz cântă acasă, la Timișoara, oraș în care s-a fondat în anul 1995. Concertul va avea loc la Cazarma U.

Accesul este liber la toate evenimentele, însă în semn de susținere a programului „Pune Mâna pe Chitară” poate fi achiziționat un bilet de public-susținător. În funcție de biletul ales, organizatorii oferă o brățară, pană sau sacoșă personalizată. Detalii pot fi găsite aici.

Timisoara Guitar Meeting este un eveniment organizat de Asociația Culturală Play. Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

afis programul concertelor la timisoara din cadrul timisoara guitar meeting

untitled design set 970x90 px