Timișoara are 23 de tramvaie noi și moderne

Stiri din Timisoara: 23 de tramvaie noi

Proiectul Primăriei Timișoara privind achiziționarea a 23 de tramvaie noi a ajuns la final. Garniturile au fost cumpărate cu bani europeni.

Marți a avut loc conferința finală din cadrul proiectului privind achiziționarea de către Primăria Timișoara a 23 de tramvaie noi. Proiectul, intitulat „Înnoirea flotei de tramvaie”, s-a derulat în trei etape. La eveniment au participat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, Constantin Cocheci, directorul STPT, și Mihai Florescu, directorul Direcției Generale de Investiții și Mentenanță din cadrul Primăriei Timișoara.

Acest proiect este unul foarte important pentru Timișoara. Vrem să asigurăm o flotă integral electrică, iar pentru a putea utiliza acest vehicule moderne, Primăria Municipiului Timișoara a făcut investiții masive și în infrastructura de transport în comun. Recent, linia 5 a fost deschisă și după 7 ani, tramvaiul 5 a circulat din nou în Ronaț, pe o linie nouă, pe un bulevard nou. A fost finalizat și bulevardul Cetății. În această vară, până la începutul școlii, ne așteptăm să avem și bulevardul Stan Vidrighin complet modernizat, inclusiv cu linia de tramvai. Toate aceste proiecte sunt parte din dezideratul primăriei de a transforma transportul în comun dintr-o modalitate de deplasare care e aleasă doar de cei care nu au altă variantă, în cea mai bună opțiune pentru toți, pentru timișoreni și pentru oraș”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Stiri din Timisoara: Conferința de final de proiect privind achiziționarea noilor tramvaie din Timișoara

Conferința de final de proiect privind achiziționarea noilor tramvaie din Timișoara

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

În această lună, se încheie și cea de-a treia etapă a proiectului. Aceasta are o valoare de 96,3 milioane de lei, din care suma finanțată cu bani europeni se ridică la 69,4 milioane de lei. Valoarea finanțării pentru primele două etape este de aproape 200 milioane lei. În prima etapă s-au cumpărat șapte tramvaie, în a doua – opt, iar în a treia tot opt garnituri.

Din totalul celor 23 de tramvaie achiziționate prin proiect, 18 sunt în circulație, iar cinci sunt în proceduri de reparații și revizii. Tramvaiele achiziționate prin proiect au parcurs peste 1.200.000 km și au înregistrat peste cinci milioane de călătorii, în peste 94.000 de ore de funcționare. Orele de funcționare au fost calculate ca raport dintre numărul de kilometri și viteza medie comercială (13 km/h). Toți cei 103 vatmani ai STPT sunt instruiți să conducă tramvaiele Bozankaya. În prezent, 14 noi cursanți urmează școala proprie de vatmani fiind instruiți inclusiv pe tramvaiele Bozankaya”, a informat Primăria Timișoara.

Noile tramvaie care circulă pe străzile Timișoarei au o capacitate de transport de minim 170 călători.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/