Timișorenii racordați la Colterm nu mai trebuie să aștepte minute în șir până au apă caldă la robinet, susțin reprezentanții societății de termoficare a orașului.
Colterm anunță că a încheiat anul 2023 cu stocuri de combustibil. Mai precis, este vorba de 60.000 de tone de cărbune și 91.000 MWh de gaz înmagazinat.
„Procentual, pe cele două mari centrale termice, CET Sud și CT Centru, cantitatea de energie termică produsă pentru a fi livrată consumatorilor timișoreni a fost: 78 % din CET Sud (funcționare pe cărbune și gaz) și 22 % din CT Centru (funcționare pe gaz)”, a informat compania de termoficare a Timișoarei.
De asemenea, Colterm a reușit anul trecut să cumpere certificatele de poluare EUA aferente anului trecut. Sumă=a plătită pentru acestea se ridică la peste 18 milioane de euro. Totodată, în 2023 s-au finalizat lucrările demarate pe rețelele de termoficare, prin proiectul cu finanțare europeană. Așadar, s-au efectuat reabilitări pe două loturi de rețele, primare și secundare, în lungime totală de 29.680 metri, din care 9.183 metri pe rețele primare și 20.497 metri pe rețele secundare de termoficare.
Mai mult, Colterm informează că a reușit să scadă timpii de așteptare pentru încălzirea apei.
„Știm că mai sunt o serie de probleme de rezolvat, iar una dintre acestea este apa caldă. Pentru îmbunătățirea parametrilor de furnizare a apei calde, în 2023 am efectuat o serie de lucrări de reparații și înlocuiri conducte de recirculare, pe o lungime de aproximativ 1.500 de metri. Rezultatul a fost creșterea confortului abonaților noștri prin diminuarea timpilor de așteptare pentru încălzirea apei. Pentru 2024, ne propunem să continuăm reabilitarea conductelor de recirculare, urmând să înlocuim încă 2.000 de metri de rețea”, a transmis Colterm.