Timișoara Air Show 2019. Ultimele pregătiri pentru cel mai mare spectacol aerian din vestul țării!

Mall 1000x100 untitled design set 970x90 px

O singură zi ne desparte de cel mai mare spectacol aviatic din vestul țării. Timișoara Air Show 2019 îi așteaptă pe iubitorii de show-uri aeriene pe Aeroportul „Traian Vuia”, începând cu ora 19.00. Intrarea va fi gratuită, atât la spectacolul aerian, cât și la concertul ce va avea loc la finalul evenimentului.

Accesul în perimetrul evenimentului este permis încă de la ora 17.00. De asemenea, aproximativ 6.500 de locuri de parcare gratuite vor fi amenajate pentru cei care doresc să vină cu mașina. Oamenii vor putea staționa atât pe partea dreaptă, cât și în partea stângă a drumului judeţean dintre centura oraşului şi aeroport, la circa 200-300 de metri de intrarea în aeroport. În ziua spectacolului, sâmbătă, Societatea de Transport Public Timişoara va suplimenta numărul curselor pe legătura municipiul Timișoara – aeroport și retur.

Piloţii Forţelor Aeriene Române vor fi prezenți cu escadrila de elicoptere şi cu o formațiune de aeronave F16, începând cu ora 19.00. Pe cer, Aeroclubul României va evolua cu formația Hawks of Romania – Șoimii României, condusă de George Rotaru, cu parașutiștii Blue Wings şi cu formația de zbor cu avioane ultraușoare The Pelicans. De asemenea, alături de pilotul lituanian Jurgis Kairys, vor decola și Iacării Acrobați. Ei vor uimi spectatorii cu elemente de acrobație aeriană și efecte pirotehnice. În final, iubitorii de show-uri aeriene vor putea asista la un concert susținute de timișorenii de la DJ Project.

Spectatorii nu trebuie să își facă griji nici în privința hranei. În zona destinată lor, vor fi amenajate spaţii de alimentaţie publică, unde se vor putea servi mâncare şi băuturi răcoritoare.

„Din experiența anilor trecuți, am ales ca și ediția din 2019 să o organizăm pe timp de seară, temperatura fiind mai suportabilă decât pe timpul zilei și astfel spectatorii vor putea să se bucure din plin de spectacolul aviatic și de efectele pirotehnice de la final. Pentru a facilita accesul, în acest an, administrația aeroportuară a dublat numărul locurilor de parcare, astfel încât cei care doresc să vizioneze mitingul aerian să poată ajunge în timp util”, a declarat directorul general al aeroportului, Daniel Idolu.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

În ceea ce privește traficul aerian, acesta se va desfăşura conform orarului obişnuit. Pasagerii sunt rugaţi să ia în calcul faptul că pe traseul până la aeroport vor fi amplasate mai multe filtre ale Poliţiei pentru dirijarea traficului, astfel încât să își aloce suficient timp pentru a ajunge la ora potrivită pentru formalităţile de îmbarcare.

untitled design set 970x90 px