Timișoara a intrat oficial în scenariul verde. Ce activități vor fi permise de duminică?

explo 1000x200

Sâmbătă, autoritățile au raportat o rată de infectare de 1,40 la mia de locuitori, în Timișoara. Astfel, orașul de pe Bega iese de pe anexele cu restricții suplimentare, fiind aplicabile restricțiile generale din Hotărârea de Guvern nr. 432/2021.

De duminică, în Timișoara vor putea funcționa cafenelele și restaurantele, în interior, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului. La fel vor putea funcționa și restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare. Tot 50% pot funcționa în interior și cei licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cinematografele, instituțiile de spectacole și/sau concerte.

Sunt permise spectacolele de tipul drive-in, însă ocupanţii unui autovehicul trebuie să facă parte din aceeași familie, fie grupuri de până la 3 persoane. De asemenea, organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

„Aceste activități sunt permise cât timp municipiul Timișoara are o indicență cumulată mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori. Dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, CJSU, în termen de 48 de ore de la depășirea incidenței de 1,5/1000 de locuitori, trebuie, conform art. 15 alin. 2 din Anexa nr. 3 la HG. 432/2021, să constate depășirea limitei în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite, măsurile urmând să se aplice pentru o perioadă de 14 zile. Astfel, este foarte important să nu avem o creștere a incidenței și din acest punct de vedere, deoarece suntem aproape de pragul de 1,5/1000 de locuitori.”, spune prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth.

În scenariul verde, alături de Timișoara intră de duminică și Dumbrăvița, Ghiroda, Remetea Mare și Sânmihaiu Român. Checea și Nădrag intră pe restricții de circulație și de limitare a programului operatorilor economici în weekend, în timp ce scapă de acestea, de duminică, Moșnița Nouă, Orțișoara, Șag, Dumbrăvița, Remetea Mare, Sânmihaiu Român și Ghiroda. Restricțiile suplimentare din zilele lucrătoare vor fi  eliminate din toate localitățile din Timiș.

„Urmare a modificărilor anexelor de astăzi, începând de mâine (n.r, duminică) nu va mai exista nicio localitate în județul Timiș pe Anexa 1 cuprinzând localitățile cu o incidență a cazurilor peste 7,5/1000 de locuitori. Pe anexa 2 cuprinzând UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori urmează să fie cuprins un număr de 6 localități, în acestea aplicându-se restricțiile suplimentare de weekend.”, a transmis Prefectura Timiș.

Sâmbătă, rata de infectare raportată de autorități în județul Timiș este de 1,33 la mia de locuitori. Cea mai mare rată de infectare se înregistrează la Nădrag (5,69), Cenei (5,60) și Checea (5,15). 28 de localități au rata de infectare peste 1,5 la o mie de locuitori.

banner 970 x 250