Timiș: 25 de incendii de vegetație uscată și culturi agricole

explo 1000x200

A fost un weekend de foc pentru pompierii din Timiș. Au intervenit pentru stingerea a 32 de incendii. Dintre acestea, 25 au fost incendii de vegetație uscată și culturi agricol.

Potivit ISU Banat, au ars: 3 hectare de grâu, un lan de floarea soarelui de aproximativ 1.000 de metri pătrați, un lan de rapiță de aceeași dimensiune și 65 de baloți de lucernă.

Au ars și 100 de hectare de miriști și 40 de traverse de cale ferată.

„Totodată, în data de 15.07.2022, în localitatea Balinț, un incendiu de vegetație uscată s-a extins la o anexă gospodărească, iar proprietarul, care a încercat să stingă focul, a suferit arsuri la membrele superioare, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Un alt incendiu de vegetație a mistuit o anexă gospodărească și în localitatea Bara, existând pericolul de propagare și la casa de locuit”, a transmis ISU Banat.

Odată cu creșterea temperaturilor, crește și riscul de producere a incendiilor care vă pot pune în pericol viața și bunurilor. Pompierii recomandă să nu utilizați focul deschis pe timp de vânt, secetă sau caniculă și să nu aruncați la întâmplare resturile de țigări.