Țigări de contrabandă ascunse în pragurile unui autoturism

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş – I.T.P.F. Timişoara au descoperit 319  pachete cu ţigări de contrabandă pe care  un cetăţean român le ascunsese în pragurile autoturismului pe care îl conducea.

Ingeniozitatea traficanților de țigări depășește, uneori, imaginația noastră, a tuturor, comercianții iliciți de produse de contrabandă încercând să păcălească vigilența oamenilor legii din punctele de frontieră de la granița cu Serbia. Ultimul caz de acest gen s-a petrecut joi, la un control de rutină efectuat de oamenii legii pe DN 57C, unde poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş desfășurau o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile. „În cadrul acţiunii, poliţiştii de frontieră au oprit, în trafic, pe DN 57C, un autoturism marca Citroen, condus de un cetăţean român, M.A., în vârstă de 34 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Caraş-Severin. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în locuri special amenajate, praguri lipite cu chit cu uscare rapidă, 319 de pachete de ţigări diferite mărci”, a declarat purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Timişoara, inspector de poliție Nicola Petre.

Ţigările în valoare de 4.785 de lei şi autoturismul în valoare de 1000 euro au fost indisponibilizate în vederea confiscării, în cauză poliţiştii de frontieră întocmind actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.