Ți-e dor de amintirile din copilărie? Vino în sat, la o gustare cum n-ai visat!

brunch 2
po 1000x100px (3)

Vreți să retrăiți anii copilăriei, așa cum erau odinioară la sat, să savurați bucate tradiționale bănățenești și să vă plimbați pe uliță? Inima Banatului de munte vă așteaptă!

Iubim cu toții viața în oraș, terasele din centru, ice coffee-urile sau un Martini la ceas de seară, dar, ce ați spune despre un weekend altfel? Cum vi se pare ideea unei zi minunate în sat, unde după ce vă veți bucura de bucatele tradiționale bănățenești, vă veți plimba uliță, veți cunoaște și puțină istorie și veți  sta la povești cu localnicii. Sună bine, nu?!

Dar dacă pe platourile bogate veți găsi niște brânzeturi tradiționale chiar de pe muntele Semenic, asezonate cu o untură proaspătă întinsă pe pită, cu ceapa și boia, ca starter, după care să vă întâmpine niște treburi serioase ca și crumpii cu sos de mărar ? Dar de tăiței de casă cu nucă sau mac ați auzit? Sau poate preferați găluștele cu prune?! Iar ca meniul să fie perfect veți primi în dar și niște țuici, afinată și vă veți răcori cu o socată și apă de izvor de munt.

Acum, în zilele noastre povestea se numește BRUNCH, dar noi știm că ne vom aduna în fața unui picnic pe cinste, așa cum numai pe vremuri aveam parte atunci când mergeam pe la bunici. Prin urmare, Pensiunea „La Buna” din Văliug vă invită duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 11, la un eveniment inedit și care se dorește a se transforma într-o tradiție.

Ce nu va lipsi din meniu:

Degustare rece:
Pită cu ou
Pită cu untura, ceapa și boia
Pită prăjită cu zacuscă
Pită cu salată de vinete
Mălai
Gaigană cu clisă și cârnați de casă
Mezeluri de porc făcute în casă
Platou de brânzeturi de pe munce’ (Semenic)
Legume adunate de prin grădini

Degustare caldă:
Păpricaș făcut de ‘mumii’ la căldare
Crumpi fripți în untură cu brânză rasă
Ainprenzupa cu crutoane
Carne la garnita cu usturoi si mămăligă
Pită pe vatră

1000x200 dacus 02

Desert:
Croafne cu chisăliță
Tăiței lați cu nuca
Colac frecat cu mere
Nochili cu prune

Băuturi:
Țuică de diferite soiuri
Afinată
Socată
Spritz de vară cu sirop de brad
Apă de izvor de munte
Degustare de vin

brunch

Toți cei care aleg să petreacă ziua de duminică, în satul din Banat, vor avea ocazia să se bucure și de o vizită la Biserica Romano-Catolică Văliug,
să meargă în gospodarii autentice, iar felul principal să fie servit în compania lăutarilor autentici din Banat. De asemenea, organizatorii evenimentului, Sebastian și Roxana Laboș spun că nelipsiți de la brunch vor fi și producătorii locali, cu produse artizanale.

Prețul unui bilet este de 150 de lei, iar rezervări se pot face la numărul de telefon: 0724297735

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px