Țevi de plastic pentru noua magistrală de apă a Lugojului!

avarie retea

Societatea Meridian 22 a avut parte de cea mai mare avarie la rețeaua magistrală de apă din acest an. S-a întâmplat pe strada Făgetului, unde apa a țâșnit la câțiva metri înălțime, lăsând fără apă numeroase locuințe din zonă.

Din păcate, avaria a avut loc la noua rețea magistrală de apă a orașului. Montată înainte de 2019, aceasta ar fi trebuit să țină mult timp de acum înainte.

Nu rezistă nici la o treime din presiunea pentru care a fost proiectată

Prin vocea administratorului Acvilian Belințan, Meridianul acuză proasta calitate a țevilor folosite la noua rețea magistrală, ceea ce a dus la repetate intervenții pe străzile Făgetului și mai ales 13 Decembrie.

„Avaria majoră a fost la rețeaua nouă. E aceeași țeavă care vine și pe 13 Decembrie. Este același loc, este aceeași societate, Hidroconstrucția, care a montat țeava. Doar că de această dată s-a spart pe Făgetului, și nu pe 13 Decembrie. Am intervenit cu o echipă formată din opt oameni, noi ne-am așteptat la astfel de intervenții.”, spune Belințan.

Întrebat de ce cedează tocmai rețeaua cea nouă, administratorul Meridianului adaugă: „Calitatea țevilor la rețeaua nouă de apă lasă de dorit. Nu știu să vă spun ce acte de calitate deține Primăria sau ce teste de presiune s-au făcut, dar țeava din plastic PEHD se fisurează. Atenție, vorbim de o magistrală care face legătura între uzinele de apă. La plecarea de la Uzina 2, presiunea este 3,25 bari, iar ea ar trebui să reziste până la 10 bari. Deci nu presiunea mare este problema, ci calitatea materialelor”.

Acvilian Belințan asigură că societatea Meridian 22 are în permanență pe stoc coliere și alte materiale necesare la intervenții.