Testele de salivă, o păcăleală? 4 din 6 rezultate pozitive, contrazise de PCR în județul Timiș!

corona gd9dde2e0e 1280
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Patru din cele șase teste pozitive anunțate de părinți autorităților din Timiș, la începutul săptămânii, s-au dovedit a fi negative. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul Școlar Județean, după prima testare făcută prin intermediul testelor de salivă. În județul Timiș, un singur liceu și școlile speciale realizează testarea în unitățile de învățământ, în rest, consiliile de administrație au decis să lase această procedură în sarcina părinților. 

„După prima zi de testare, șase elevi testați cu testele de salivă au fost confirmați pozitiv. Procedura prevede realizarea gratuită a unui test PCR. Astfel, patru din cei șase elevi nu au fost confirmați pozitiv, iar un părinte nu a dorit să testeze copilul cu testul PCR. Un alt elev s-a dovedit a fi pozitiv. În aceste condiții, elevul confirmat pozitiv va rămâne în online.”, a declarat Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Cu excepția școlilor din învățământul special, opt la număr, și a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Timișoara, toate unitățile de învățământ au lăsat sarcina testării pe umerii părinților. Problema este că autoritățile nu pot spune câte teste s-au făcut, nici câte au fost pozitive, ei raportându-se doar la ceea ce părinții anunță din proprie inițiativă.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Testarea a început cu verificarea la domiciliu, cu excepția învățământului special în județul Timiș și mai avem un liceu care a hotărât tot așa, să facă în clădirea lor, e vorba de Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară; îi felicit că au luat această hotărâre. În rest, toate s-au făcut la domiciliul elevilor. Au ieșit 6 teste pozitive, atâtea au fost raportate, nu știm câte au fost, câte s-au verificat. Dintre acestea, la testele PCR care s-au făcut ulterior, 4 s-au dovedit a fi negative. Un părinte a refuzat să facă testul PCR și unul a rămas pozitiv.”, a explicat subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu.

Elevul confirmat cu coronavirus în urma testării PCR este din localitatea Giarmata, a mai spus Ovidiu Drăgănescu, acolo unde, în 1 Decembrie a fost organizată o excursie cu elevii. Potrivit ISJ, în Timiș au ajuns în urmă cu o săptămână aproape 230.000 de teste de salivă. Acestea au fost distribuite școlilor și grădinițelor începând cu 6 decembrie. Testarea elevilor și a preșcolarilor se face în fiecare săptămână, luni și joi.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/