Testări gratuite ale glicemiei în centrul Reșiței!

explo 1000x200

Ziua Mondială de luptă împotriva diabetului zaharat este marcată și în acest an. Organizatorii evenimentului vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că alimentația sănătoasă poate preveni boala de care suferă tot mai mulți cărășeni.

Acțiunea are loc mâine între 11:30 şi 14:00, în fața Teatrului de Vest. Evenimentul este organizat de reprezentantele Clubului Lions Onix din Reşiţa, care vor să conştientizeze cetăţenii cu privire la diabet şi consecinţele acestuia.

Cu această ocazie, preşedintele clubului, medicul Felicia Quint, împreună cu medicul Caius Diaconescu le vor vorbi cetăţenilor din Reşiţa despre diabet şi complicațiile care pot apărea odată ce boala pune stăpânire pe organism. De asemenea, reșițenii vor avea parte de testări gratuite ale glicemiei şi vor primi gratuit aparate de determinare a acesteia în cazul în care vor fi depistaţi cu valori mari.

Reamintim că şi anul trecut reprezentantele Clubului Lionx Reşiţa au făcut o acţiune similară în care au fost depistați 25 de cetățeni cu valori mari ale glicemiei.  Pentru acest an activităţile de celebrare pe plan mondial a Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat se vor desfăşura sub sloganul „Alimentaţia sănătoasă şi Diabetul”.