Testare amplă a personalului medical din Spitalul Județean de Urgență Reșița

Angajații din Spitalul Județean de Urgență Reșița sunt testați pentru a se putea stabili dacă au fost sau nu infectați cu coronavirus. 

Întregul personal medical din Spitalul Județean de Urgență Reșița va fi testat pentru a se vedea cine a fost infectat deja cu noul coronavirus. Până acum, peste 700 din cei 2.000 de angajați au fost supuși testării.

„Testarea serologică a personalului medical, în vederea identificării anticorpilor de tip IgG şi IgM pentru infecţia cu SARS-CoV-2, continuă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Reactivii și aparatura achiziționată de către Primăria Reşiţa la începutul pandemiei au susținut atât screeningul pentru personalul medical, cât și diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 pentru pacienții care au necesitat internarea sau transferul către alte spitale ori intervenţie chirurgicală imediată”, transmite Jaro Marșalic, directorul medical al unității spitalicești.

leader board 728 x 90 px

Primele screeninguri s-au făcut pentru personalul medical din linia întâi – UPU, Boli Infecţioase, A.T.I. şi Pneumoftiziologie – continuându-se cu cel de pe secţiile Dermatovenerologie, Chirurgie, Pediatrie, Neonatologie, Hemodializă, Ortopedie şi Urologie. Continuă testarea personalului medical de pe secţiile Oncologie, Neurologie, Diabet Zaharat şi Psihiatrie.

Rămâne de văzut câți dintre cei 2.000 de angajați au contactat virusul.