Termoconstruct deschide o lume nouă pentru preșcolarii de la „Dumbrava minunată”

clase 4
mbmr 1000x100

Unitatea de învățământ de pe Aleea Bazna din Reșița își redeschide porțile pentru preșcolari din toamnă, după ce timp de doi ani a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare.

Șantierul deschis în mai 2021 la Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava minunată”, din Microraionul II al cartierului Govândari, s-a încheiat la timp, fără depășirea termenului contractual,  iar astăzi a avut loc recepția lucrărilor, în prezența beneficiarului – Primăria Reșița – și a constructorului – societatea Termoconstruct.

Lucrările au durat doi ani, timp în care Termoconstruct a reușit să transforme clădirea comunistă, ridicată în anii 70, într-o unitate nouă și modernă și, poate cel mai important,  într-o construcție sigură pentru micuții care din toamnă vor intra în noua casă.

cosmin vaduva

„Este o lucrare de reabilitare termică și de reamenajare, interior și exterior. Spre deosebire de lucrările normale de reabilitare, aici am avut parte și de o consolidare a parterului. S-au folosit materiale agreate de proiectant de la producătorul Mapei, care este un material puțin mai inovator, față de soluțiile clasice de consolidare la pereți. În rest, anveloparea s-a făcut cu vată bazaltică, interiorul a fost retencuit, gletuit, zugrăvit, instalația electrică a fost schimbată integral, adaptată la noile norme, instalația termică, de asemenea, sanitarele, toate partea aceasta a fost refăcută.”, a spus Cosmin Văduva, directorul tehnic al societății Termoconstruct.

La fel ca și la celelalte investițiile derulate de Primăria Reșița la școlile și grădinițele din oraș, și la „Dumbrava minunată” reabilitarea s-a făcut printr-un proiect european. Investiția se ridică la patru milioane de lei, însă, pentru partea de dotări și amenajarea spațiilor exterioare, municipalitatea va fi nevoită să aloce fonduri suplimentare, de circa un milion de lei.

investitie 2

„Este un alt obiectiv pe care primăria l-a finalizat tot pe fonduri europene, cu bani de la Bruxelles, așa cum ne-am obișnuit să-i luăm în ultimii ani. Nu am o față foarte zâmbitoare pentru că mai sunt câteva lucruri de pus la punct, iar ceea ce nu ne îngrijorează, ci ne preocupă, ca să fiu foarte simplu și plastic, este că nu sunt eligibile multe lucrări care trebuie făcute ca și la celelalte obiective – licee și școli.  Curtea interioară, gardul, împrejmuirea, copacii, locul de joacă pentru pauzele copiilor nu sunt cuprinse în proiect și va trebui să le facem din fondurile noastre. Investiția pe fonduri europene a fost de circa patru milioane de lei, și calculele pe care le-am făcut vizavi de ce ar mai trebui să punem noi, este cam un milion de lei. Adică ajungem de la 2% cofinanțare, la 25 %. Chiar bine, aș putea spune, spre deosebire de «Traian Lalescu», unde cofinanțarea a fost 35%.”, a spus primarul Ioan Popa.

Deși un milion de lei nu sunt bani puțini, edilul a explicat că toate aceste investiții, inclusiv montarea mobilierului achiziționat tot din fonduri europene, vor fi finalizate până în septembrie.

„Sunt obligat să fac aceste lucrări, să găsesc fonduri și să le facem până în toamnă. Și vom găsi acești bani, pentru că Primăria Reșița nu este un chioșc, este o instituție respectabilă. Până în toamnă vom termina, pentru a se putea muta copiii aici!”, a conchis Ioan Popa.

dumbrava minunata 2

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

dumbrava minunata 3

lucrare 2

clase 3

clase 2

scari

 

 

 

 

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/