Terenurile blocate din Caransebeș îl trimit pe primarul Borcean în instanță?

Viciile de procedură găsite de social-democrați în anumite contracte de vânzare-cumpărare de terenuri din domeniul public al municipiului Caransebeș îl fac pe primarul Felix Borcean să-și recunoască unele greșeli pe care le-a comis tot din dorința de a rezolva unele probleme moștenite de la vechea administrație publică locală.

Cum fostul primar Marcel Vela este veșnic pomenit în ședințele de lucru ale aleșilor locali din motive care țin de patrimoniul urbei, actualul administrator al orașului, Felix Borcean, îi ia apărarea spunând că dacă sunt probleme de rezolvat, acestea se pot rezolva doar în instanță, dar ele nu pot afecta, de fiecare dată, bunul mers al administrației actuale.

Felix Borcean a făcut referire la deja cunoscutul subiect de presă cu privire la societatea Teracon, care a cumpărat în urmă cu mai mulți ani un teren în zona industrială Caromet a orașului, promițând, prin caietul de sarcini, că va efectua o investiție de proporții pe acest teren. Din păcate, au fost doar promisiuni, în schimb au solicitat la Primărie termene de prelungire a începerii lucrărilor de construcție. După ce a fost făcută publică de către grupul PSD o listă cu toate terenurile vândute către investitori fără nicio concretizare a investiției, Societatea Teracon cumpărând terenul fără o licitație conform legii, primarul Felix Borcean se obligă printr-un act semnat la notar ca administrația locală să restituie întreaga sumă de bani obținută din vânzarea terenului firmei Teracon până în august 2017, în schimbul redobândirii terenului în patrimoniul orașului. Primarul Borcean avea calculele făcute matematic, astfel că, dacă terenul era din nou liber de sarcini, ar fi putut din nou fi scos la licitație și cel mai probabil vândut către o altă societate care își are hala de producție în vecinătatea terenului. Cu banii obținuți, Primăria s-ar fi achitat de societatea Teracon care a pus condiția că va ceda terenul fără instanță judecătorească dacă primea banii înapoi.




Aici intervin social-democrații și spun că s-au făcut două greșeli: prima – că s-a vândut terenul fără licitație și a doua – că Primăria, dacă respecta hotărârea de Consiliu Local privind facilitățile oferite investitorilor, ar fi trebuit să intre în posesia terenului pentru că firma și-a îndeplinit obligațiile contractuale, conform caietului de sarcini.

„Aceste investiții nu au mai fost demarate nici până în prezent, deși administrația locală i-a prelungit în mod ilegal prin acte adiționale la notar termenul contractul până în august 2017. Mai mult, primarul Borcean s-a angajat să restituie suma încasată la vânzarea terenului, în valoare de 336.000 de lei, prin act notarial și fără hotărârea Consiliului Local. În cadrul ședinței de lucru, din urmă cu câteva zile, Felix Borcean recunoaște această greșeală, ba mai mult spune că își contestă propriul act în instanță după ce chiar el l-a semnat în urmă cu câteva luni”, ne-a declarat Florin Bogdea (foto), care menționează că grupul PSD nu se opune investițiilor în Caransebeș, însă terenul nu poate fi vândut către TMD Friction, așa cum a dorit conducerea Primăriei, tocmai pentru că se află în litigiu, într-un dosar civil.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/