Terenuri și săli de sport din Timișoara și alte două orașe, renovate prin programul „Sportul pentru toți”

gen 2 dupa

„Sportul pentru toți”, program derulat de Fundațiile Comunitare București, Brașov și Timișoara, a pus în mișcare, anul acesta, comunitățile din trei orașe ale țării. Valoarea totală a programului de finanțare pentru anul 2022 a fost de 200.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru 4 școli din Timișoara. În total au fost renovate 16 terenuri și săli de sport din cele 3 orașe, de care vor beneficia anual peste 18.000 de elevi din ciclul primar, secundar și liceal.

Școlile din Timișoara care au beneficiat de îmbunătățiri ale infrastructurii sportive sunt Școala Gimnazială 19, Școala Gimnazială 2, Colegiul Național Bănățean și Liceul Sportiv Banatul.

Deoarece cunosc problemele din fiecare oraș în parte, echipele de proiect din cele 3 fundații comunitare au înțeles că infrastructura sportivă necesită atenție, că este o urgență în școli și licee, existând o nevoie acută de săli și terenuri dotate conform standardelor, care să ofere condiții optime pentru a-i încuraja pe copii să practice sportul, fie ca mod de a face performanță, dar mai ales pentru o viață activă și mai sănătoasă în general.

cnb dupa

Integrarea sportului în educație are un impact major pentru viitorul copiilor. Spațiile atractive și bine dotate în școli și licee oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive. Beneficiile mișcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenție și reacție, reducerea stresului și abilități de colaborare și de leadership.

Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara și Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca oamenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță.

Programul s-a aflat la a doua ediție în București și Brașov și la prima ediție în Timișoara.

YouTube video

Programul „Sportul pentru toți” s-a adresat școlilor gimnaziale sau liceelor și asociațiilor de părinți din școli. Proiectele finanțate au fost desemnate câștigătoare în urma unui proces de selecție în mai multe etape: preselecția ideilor de proiect în baza criteriilor de eligibilitate, selecția realizată de către un juriu independent și interviuri cu aplicanții de pe lista scurtă, acolo unde a fost necesar.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/