Teren sintetic, transformat în parcare pentru Poliția Locală! Nicolae Robu: „Nu este aceasta cea mai importantă problemă a orașului”

whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

Început cu nemulțumiri al ședinței de Consiliu Local Timișoara din Săptămâna Patimilor. Mai mulți copii, însoțiți de mamele lor, dar și de un bunic, au venit să le vorbească primarului și consilierilor despre faptul că au pierdut un teren sintetic de antrenament de la baza sportivă Electrica din cartierul Fabric, transformat în parcare a Poliției Locale Timișoara. Până la urmă, primarul Robu s-a enervat, iar părinții au plecat din sală.

Întâmplător sau mai degrabă nu, părinții au venit însoțiți de Cristian Brâncovan, activistul civic fost lider de galerie Commando Viola Ultra Curva Sud în urmă cu ceva ani buni. Părinții au invocat faptul că juniorii de la Electrica se antrenează înghesuiți de câteva săptămâni, de când, dintr-o hotărâre de Consiliu Local, terenul sintetic al bazei a devenit parcarea Poliției Locale Timișoara, care are sediul lângă baza Electrica. Fiind vorba de un club cu multe grupe mici, majoritatea antrenamentelor au loc după ora 16, iar părinții spun că și atunci, terenul e plin de mașini.

Robu susține că terenul sintetic nu era în regulă din punct de vedere legal

Părinții au invocat faptul că o bază sportivă nu poate să aibă destinația schimbată decât în urma unei hotărâri a Guvernului. Nicolae Robu a spus însă că terenul sintetic nu este construit tocmai în mod legal și nu face parte din zona intabulată ca bază sportivă. „Vom face verificările de rigoare și dacă se va constata că este așa, hotărârea de Consiliu Local va fi anulată. Dacă nu, nimeni nu este mai presus de lege”, a precizat Robu.

1000x100 casa brutarului

Dorel Cojan, directorul Poliției Locale Timișoara, a punctat că instituția avea nevoie de parcare din cauza lipsei de locuri unde angajații își puteau lăsa mașinile în zonă (una într-adevăr cu străzi înguste). Cojan a mai spus că era nevoie ca polițiștii locali să-și lase mașinile aproape de curtea instituției, deoarece se mai transportau persoane fără adăpost, dar și din cauza uniformelor cu care soseau angajații la muncă și trebuiau scoase din autovehicule.

Ședința s-a terminat cu dramă

Altfel, deoarece părinții insistau, iar pe „rol” era o ședință cu peste 80 de puncte de votat, până la urmă, primarul și-a pierdut răbdarea. „Nu este aceasta cea mai importantă problemă a orașului”, a spus Robu nervos. Părinții și copiii au părăsit sala, supărați și indignați. Un bunic i-a spus edilului că juniorii Electricii au rezultate foarte bune și că din cauza lui fotbalul timișorean e în situația actuală: „De asta suntem unde suntem cu fotbalul”, a spus, cu năduf, bunicul.

Baza sportivă Electrica aparține Societății de Transport Public Timișoara.

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01