Temperaturile scăzute scot polițiștii locali la vânătoare de oameni ai străzii

explo 1000x200

Gerul din ultimele zile a unit toate instituțiile din Caransebeș, abilitate să acorde ajutor în situații de criză. În urma discuțiilor avute în cadrul Comandamentului pentru Situații de Urgență întrunit la Primăria Caransebeș, unitățile din urbea de pe Timiș și Sebeș au lucrat împreună pentru a-i ajuta pe cei mai nevoiași dintre noi.

Potrivit șefei Poliției Locale, Irina Manole, stația CFR a fost cea mai căutată de către oamenii străzii. „Am găsit în gară 5 persoane care la identificare am constatat că nu sunt din zona Caransebeșului. Dintre aceștia doar două persoane au dorit să fie transportate la Centrul Rezidențial de Asistență și Reintegrare Socială pentru Persoane fără Adăpost Caransebeș, aici unde au primit hrană și îngrijire. Celelalte persoane au menționat că se vor urca într-un tren pentru că doar așa știu să trăiască. Monitorizăm zona gării de când temperaturile au început să scadă alarmant. Zilnic 5-6 oameni sunt în sala de așteptare unde este cald, nu sunt aceiași și nu sunt din Caransebeș, nu sunt recalcitranți și trăiesc din mila trecătorilor. Nu toți doresc să apeleze la adăpostul de noapte pentru că acolo sunt anumite reguli de respectat printre care cea a consumului de alcool, astfel că un procent mare din cei fără locuință refuză ajutorul”, spune Irina Manole, reprezentantul Poliției Locale.

Aceasta a mai menționat că s-a mai găsit pe străzile urbei o femeie de peste 40 de ani care a fost însoțită la Cantina de Ajutor Social a Primăriei unde i-a fost acordat un meniu cald, conform înțelegerii avute cu Serviciul de Asistență Socială. De asemenea, a mai fost depistat ieri noapte un bărbat aflat în stare avansată de ebrietate care a refuzat să fie transportat la Spitalul Municipal de Urgență, spunând că se îndreaptă spre domiciliu.

Irina Manole a mai adăugat că în aceste zile au fost luați în vizor și șoferii care parchează în locuri nepermise și care îngreunează munca celor de la deszăpezire, astfel că au fost înaintate o serie de avertismente dar și sancțiuni conducătorilor auto.

banner 970 x 250