Temperaturi de 40 de grade Celsius în județ!

În următoarele zile vara își intră în atribuții, iar termometrele aproape că vor exploda din cauza temperaturilor ridicate. Se anunță cod portocaliu de căldură.

Timp de două zile, pe 8 și pe 9 august, un val de caniculă va ajunge în  vestul țării, deci și peste județul Caraș-Severin. Administrația Națională de Meteorologie anunță temperaturi care vor atinge 40 de grade Celsius.

Tocmai de aceea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al județului s-a întâlnit în ședință extraordinară pentru a verifica dacă toate autoritățile sunt pregătite să intervină în caz de incendii sau alte situații neprevăzute cauzate de căldura excesivă. „În cadrul şedinţei, au fost solicitate informări cu privire la starea de operativitate a structurilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot fi generate de astfel de fenomene meteorologice și s-a pus în aplicare planul de măsuri”, a precizat Ancuța Balint, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin.