Temperaturi caniculare în Timiș. Punctele de prim-ajutor, activate în Timișoara și Lugoj

temperature 7164936 1280
untitled design set 970x90 px

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că de luni sunt deschise punctele de acordare a primului-ajutor, ca urmare a temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul județului. Cele 6 puncte sunt amplasate în Timișoara și Lugoj. 

În cele șase puncte de prim-ajutor, personalul este asigurat de școlile postliceale de specialitate și de la Crucea Roșie. Aceste puncte nu se substituie controlului medical de specialitate și consultațiilor la cabinetul medicului de familie.

În Timișoara, punctele de prim-ajutor sunt amplasate astfel: Oficiul Poștal nr. 1 Timișoara (bv. Revoluției 1989, nr. 2), Opera Română Timișoara – Agenția de Bilete (str. Mărășești nr.2), Oficiul Poștal nr. 5, ghișeul nr. 1 (1 Decembrie nr. 90) și Piața Iosefin. În Lugoj sunt funcționale două puncte de prim-ajutor: Piața Iosif Constantin Drăgan nr.10 (Centrul Civic) și în Piața Agroalimentară (Splaiul Morilor nr.1).

Recomandări în timpul caniculei

Medicii recomandă, atunci când sunt temperaturi extrem de ridicate, ca deplasările să se facă în primele ore ale dimineții. Evitați aglomerațiile, expunerile la soare și efortul fizic intens între orele 11-18. Purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare. Beți 1,5- 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale și  ceaiuri călduțe; mâncați fructe și legume sau iaurt; evitați băuturile ce conțin cofeină sau zahăr; nu consumați alcool; nu lăsați copiii/animalele de companie singure în autoturism.

Specialiștii DSP recomandă ca la cel mai mic semn de disconfort să vă adresați medicului de familie. Adresați-vă medicului de familie la cel mai mic semn de suferință, manifestat de dumneavoastră sau de copilul dumneavoastră.

Brantner 1000x100px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/