Telefonul Copilului sună și în Caraș-Severin

fetita abuzata sexual
Cuib de vise 1000x100

La acest număr sunt semnalate cazurilor de abuz, exploatare și neglijare a copilului. În Caraș-Severin, în intervalul ianuarie – aprilie, telefonul a sunat de peste 300 de ori.

În primele patru luni ale anului, la nivelul județului Caraș-Severin s-au înregistrat 310 apeluri la numărul unic de urgență 119 – denumit de autorități Telefonul Copilului. La acesta pot suna copiii aflați în situații de abuz, exploatare sau neglijare, părinții, rudele acestora sau cetățenii care au cunoștință de astfel de cazuri. Telefonul este disponibil 24 de ore din 24.

La nivel județean, din cele 310 apeluri înregistrate la 119, 86 au fost sesizări, restul fiind mute ori greșite, precizează reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Caraș-Severin.

STPT job 1000x200

De altfel, din numărul total al sesizărilor, una a venit din partea unui minor, care a sesizat faptul că a fost abuzat fizic, restul de 85 fiind apeluri făcute de persoane adulte. Potrivit DGASPC, acestea au semnalat „diferite tipuri de abuzuri și neglijențe”.

Pentru soluționarea aspectelor sesizate, DGASPC a intervenit în 67 de cazuri, în timp ce 18 sesizări au fost direcționate către alte instituții.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/