Tehnologie de ultimă generație, utilizată și la Domul din Piața Unirii

dom unirii

Primăria Timișoara a oferit detalii despre lucrările de restaurare aproape finalizate de la Domul Romano-Catolic din Piața Unirii. Astfel, aflăm că s-au montat sisteme de ultimă generație anti-efracție și anti-incendiu.

După patru ani de lucrări de restaurare, Domul Romano-Catolic din Piața Unirii va fi deschis publicului, turiștilor și credincioșilor la finalul lunii aprilie. Mai precis, în data de 22 aprilie, de la ora 10.00, va avea loc o Sf. Liturghie solemnă pontificală, a anunțat Episcopia Romano-Catolică din Timișoara.

Primăria Timișoara informează că Domul din Piața Unirii a beneficiat de o serie de lucrări importante, fiind montate inclusiv sisteme de ultimă generație anti-efracție și anti-incendiu.

Inclus în circuitul turistic național și internațional al Capitalei Culturale Europene 2023, Domul Catolic a traversat cea mai mare și mai complexă restaurare de la ridicarea lui și până în prezent. Pe lângă interior, exterior, acoperiș, sistem de încălzire, toate obiectele de cult, vitraliile și tâmplăria de lemn, acesta a beneficiat și de montarea unor sisteme de ultimă generație de semnalizare anti-efracție, anti-incendiu precum și sisteme audio și supraveghere video”, a transmis instituția.

În acest an, Primăria Timișoara a alocat, la solicitarea Episcopiei Romano-Catolice, 500.000 de lei pentru întreținerea și conservarea Domului din Piața Unirii.

Emblema barocă a Timișoarei și totodată una dintre cele mai valoroase construcții baroce din Banat, datează din secolul al XVIII-lea și se remarcă prin cele nouă altare, dimensiunile impunătoare și faptul că serviciile liturgice se desfășoară în limbile română, germană și maghiară, iar Liturghiile Pontificale, celebrate de episcop, conțin și părți în latină, bulgară, croată, cehă și slovacă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/