Tehnologia ajunge și în casele a 8 elevi din Sacu

Comunitatea din Sacu s-a preocupat de dotarea cu computere a copiilor cu posibilități materiale reduse, dar cu rezultate foarte bune la învățătură. 8 donații vor fi făcute.

Biblioteca comunală „Timotei Popovici” din Sacu a organizat campania de strângere de fonduri, după ce Viorel Spaiuc a fost contactat de o familie plecată din Sacu, stabilită în străinătate.

Sunt prietenii mei, m-au sunat și mi-au zis ca au colectat 800 de euro împreună cu alți prieteni din străinătate și doresc să-și aducă aportul în comunitate după ce au urmărit campania națională de donare de tablete. Eu am venit cu propunerea ca să fie achiziționate computere pentru că sunt mai fiabile astfel că în aceste zile au sosit 8 sisteme complete, diferențele fiind mici la preț, dar mari ca și capacitate de lucru”, ne-a precizat Viorel Spaiuc, șeful Bibliotecii „Timotei Popovici” din comuna Sacu.

Pentru îmbunătățirea performanței celor 8 calculatoare, o firmă din București a oferit gratuit 8 SSD-uri ce vor fi montate zilele următoare. Computerele vor ajunge la copii tot în zilele următoare. Au fost selectați 8 elevi din clasele I-VII cu rezultate bune la învățătură și cu situație mai grea în familie.