Teatrul Național din Timișoara, decorat cu ordinul Meritul Cultural în grad de comandor

Președintele României a conferit Teatrului Național din Timișoara ordinul Meritul Cultural în grad de comandor,  „pentru talentul și serviciile deosebite aduse culturii, artei, științei și promovării spiritului caritabil, prin opere de creație, interpretare și sociale, de impact național”. Festivitatea de decernare a înaltei distincții a avut loc la Palatul Cotroceni. 

„Teatrul Național a făcut o călătorie palpitantă, deși adesea dificilă, în acești 15 ani în care coerența managerială și urmărirea obstinată a obiectivelor au dus la eliberarea Teatrului Național din Timișoara de rutina trecutului și la transformarea sa într-un important centru teatral românesc, orientat înspre comunitate și înspre participarea activă la evoluția spirituală, culturală și civică a societății.”, transmit reprezentanții Teatrului Național din Timișoara. 

În ultimii ani, teatrul a avut mai multe inițiative și proiecte cu impact civic și social, dar a reușit și să construiască o platformă comună pentru teatru și educație atât pentru tinerii artiști (programul „Debut”), cât și pentru amatorii de teatru de orice vârstă (programul „Ora de teatru”). De asemenea, infrastructura culturală a fost îmbogățită cu două săli de spectacole – Sala 2 și Studio „Uțu Strugari”, dar și cu Atelierele „Fabrica de decoruri”.

„Această recunoaștere vine ca o onorantă completare a distincțiilor conferite Teatrului Național în acest deceniu și jumătate, decernate de foruri din România și din străinătate. Este deosebit de important momentul în care această distincție este acordată, căci are meritul de a pune în lumină formulele inovatoare și optimismul activ și implicat al Teatrului Național în, probabil, cea mai dificilă probă de rezistență și adaptare prin care trece societatea românească.”, mai spun cei de la TNT.

Teatrul  Național își continuă drumul, „cu speranța că ceea ce va conduce în cultură este profesionalismul, iar principiul său director va rămâne și pe mai departe același: imprimarea în conștiința publică a faptului că teatrul reprezintă  o inestimabilă poartă de acces către viitor, că teatrul și cultura, în ansamblul ei, în profundă interdependență cu educația, definesc trăsăturile generațiilor de mâine și, astfel, construiesc viitorul României în datele sale esențiale de evoluție spirituală.”

Foto: Administrația Prezidențială


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/