Te tentează să accesezi fonduri pentru microîntreprinderi? ADR Vest te invită la un seminar online!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va organiza joi un seminar online (webinar) referitor în principal la condițiile de accesare a fondurilor nerambursabile pentru microîntreprinderi, prin apelul 2, care se va deschide în iulie. Seminarul începe joi, la ora 11.00 și participarea este gratuită.

Doritorii trebuie doar să se înscrie aici. După înscriere veți primi un mesaj de confirmare ce va conține link-ul de conectare la webinar, precum și condițiile tehnice necesare pentru acces. La seminarul online, reprezentanții ADR Vest vor prezenta informații despre prevederile Ghidului Solicitantului – condițiile specifice de accesare a fondurilor, și anume criteriile de eligibilitate și selecție a proiectelor, categoriile de cheltuieli eligibile și criteriile de evaluare tehnică și financiară, vor prezenta aspecte practice în completarea cererilor de finanțare și a anexelor aferente, dar și probleme și greșeli întâlnite în elaborarea și transmiterea proiectelor, spețe întâmpinate anterior în procesul de evaluare și selecție.

Al doilea apel pentru finanțare pentru microîntreprinderi începe în 8 iulie, ora 12.00, și se va închide la data de 8 noiembrie, ora 12.00.Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este 25.000 de euro, iar valoarea maximă a ajutorului în regim de minimis ce poate fi acordat unei întreprinderi unice din fonduri publice este de 200.000 de euro. Finanțarea nerambursabilă solicitată poate reprezenta cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului.

Pot solicita finanțare firmele și societățile cooperative care îndeplinesc criteriile următoare:

  • se încadrează în categoria microîntreprinderilor, pentru construirea, modernizarea și extinderea spațiilor de producție sau prestare a serviciilor, dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line, pentru investiții localizate în mediul urban;
  • au desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puțin unui an fiscal integral, nu au avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior și au înregistrat profit din exploatare (>0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare;
  • au înregistrat un număr mediu de salariați de cel puțin 1 în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare sau au cel puțin un salariat cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, la data depunerii cererii de finanțare.
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/