Taxe plătite direct din aplicație! Locuitorii comunei Sânandrei vor beneficia de acest lux în câteva luni

Bugetul local al comunei timișene Sânandrei a fost aprobat, iar pe lista de investiții se află un proiect care îi va scuti pe oameni de drumurile până la primărie. Este vorba despre o aplicație cu ajutorul căreia vor putea fi plătite online dările locale.

Tehnologia ajunge încet, încet și în comunele din județul Timiș. În Sânandrei, de exemplu, anul acesta se va pune accent pe digitalizarea serviciilor publice. Reprezentanții primăriei au în plan realizarea unui soft care să le facă viața mai ușoară locuitorilor. 

„Este cel mai frumos proiect pe care mi l-am dorit de foarte mult timp, dar căruia nu i-a venit rândul până acum. Aici ce câștigă omul? În primul rând poate să își plătească taxele cu o aplicație de pe telefon. Vreau să poată fi plătite cu cardul și conectate la telefon pentru că la primărie nu se pot face plăți cu cardul. De asemenea, oamenii vor putea să își vizualizeze și datoriile pe care le au la primărie. Dacă omul e cu toate taxele la zi, vom putea să îi eliberăm certificatul fiscal online fără să se mai deplaseze la sediul primăriei”, a explicat, pentru Express de Banat, Claudiu Coman, primarul comunei Sânandrei.

Aplicația face parte dintr-un proiect de digitalizare a serviciilor publice din cadrul căruia va fi refăcut și site-ul primăriei. Edilul spune că în acest soft vor fi investiți peste 100.000 de lei. 

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Noi am pus 70.000 de lei, dar nu ne ajunge, la următoarea rectificare vom pune 114.000 cu tot cu TVA, valoarea soft-ului cu tot ce înseamnă, parteneriat cu o bancă, tot, de la A la Z. Oamenii pot inclusiv să ceară date online legate de urbanism și noi să le răspundem. Vrem un standard ridicat pentru că noi suntem o comună importantă din jurul Timișoarei”, a mai spus Claudiu Coman.

Edilul comunei și-a propus ca proiectul să fie finalizat până la sfârșitul lunii aprilie, cel târziu până la începutul lunii mai.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/