Taxați de Ziua Națională pe drumurile din Caraș-Severin! Șoferii euforici s-au ales cu dosare penale

control trafic caras

De Ziua Națională a României, zeci de polițiști rutieri cărășeni au fost la datorie. Nu au lipsit din peisaj șoferii băuți sau drogați.

Peste 30 de polițiști rutieri au acționat ieri pe drumurile publice din Caraș-Severin pentru a preveni producerea de accidente rutiere și a verifica respectarea normelor rutiere.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au depistat mai mulți conducători auto care au încălcat regulile de circulație rutieră, unii conducând autovehicule sub influența băuturilor alcoolice și a altor substanțe.

Spre exemplu, în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, la ora 2.10, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au oprit pentru control pe strada Narcisei din municipiu un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din Reșița. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

pistol radar

Ieri, la ora 19.00, polițiști de la Poliția Orașului Moldova Nouă au depistat, pe DJ 571, un bărbat de 31 de ani din Șopotu Nou, care conducea un autoturism din direcția Moldova Nouă către Moldovița, având o alcoolemie de 1,01 mg/alcool pur în aerul expirat.

Un alt echipaj de poliție care acționa pe DJ 582, în localitatea Văliug, a depistat ieri, la ora 19.20, un bărbat de 44 de ani, din Timișoara, care conducea un autoturism din direcția Reșița și care a fost testat cu aparatul Drugtest, aparat care a indicat rezultat pozitiv pentru THC. De asemenea, la controlul autovehiculului, în interior au fost găsite o cană conținând materie vegetală de culoare verde-oliv și un grinder folosit la mărunțirea fragmentelor vegetale, toate fiind ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

drugtest pozitiv canabis

Într-un alt caz, polițiști de la Poliția Orașului Oravița au oprit pentru control, pe strada Zona Gării, un autoturism condus de un tânar de 23 de ani, care, fiind testat cu privire la consumul de substanțe psihoactive, aparatul Drug Check a indicat rezultat pozitiv pentru THC. În continuare, polițiștii au verificat habitaclul autoturismului, în interior fiind găsit un pliculeț de plastic ce conținea o substanță vegetală de culoare verde-oliv, care a fost ridicat pentru cercetări.

droguri punga

În toate cazurile, persoanele în cauză au fost conduse la spital unde le-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.