Taxă nouă pentru depunerea gunoiului. Primăria Caransebeș caută soluții

explo 1000x200

Gunoiul pune din nou probleme administrației din municipiul Caransebeș, care este nevoită să ia măsuri prin Serviciul de Salubrizare Transal Urbis. În aceeași situație se află orașele județului Caraș-Severin, până nu va porni deponeul central de la Lupac.

După ce conducerea Transal Urbis a găsit soluția depozitării de la 1 ianuarie a deșeurilor la Oradea la un preț mai bun decât cel de la Horezu, acum întâmpină altă problemă. Tot de la 1 ianuarie s-a introdus taxa pentru depunerea deşeurilor la groapa de gunoi, în valoare de 80 de lei/tonă, stipulată în legislația privind Fondul pentru mediu. „Din păcate, a intrat în vigoare această lege, sunt 80 de lei în plus pe fiecare tonă de deșeuri pe care noi o depozităm de la 1 ianuarie 2017 la deponeul de la Oradea, ceea ce înseamnă, implicit, costuri mai mari pentru societatea noastră. Studiem în aceste zile implicațiile taxei asupra tarifului de salubritate, să vedem dacă se impune o majorare”, ne-a precizat directorul Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu.

Transal Urbis doar colectează această taxă de deponeu şi o dă mai departe la Administraţia Fondului de Mediu, care, teoretic, o va cheltui pe investiţii şi proiecte pentru protecţia mediului.

Solicitarea Transal Urbis de a majora tariful la colectarea gunoiului de la populație va fi discutată în ședința de lucru a Consiliului Local de săptămâna viitoare.

banner 970 x 250