Tavi Benga a demisionat! Leo Doană, favorit să preia CSM Reșița!

Rezultatele sub așteptări și atmosfera încărcată din Valea Domanului, deloc propice performanței, l-au determinat pe Benga să renunțe la banca tehnică a rosso-nerilor!

Ar fi vrut să plece odată cu președintele Viorel Lolea, după runda a doua a campionatului, dar a cedat insistențelor și a rămas la echipă pentru a încerca să readucă Reșița în Liga 2. Lucrurile n-au mers însă mai bine, ba dimpotrivă. Atmosfera a fost la fel de tensionată, rezultatele bune au întârziat să apară și acum CSM e mai aproape de retrogradare decât de primul loc. Demisia lui Benga n-a surprins pe nimeni, tehnicianul anunțând că se gândește serios la acest lucru încă de sâmbătă, după semieșecul cu FC Avrig.

„Am hotărât să demisionez, am considerat că poate e un lucru benefic pentru echipă. De cele mai multe ori antrenorul se sacrifică pentru binele echipei. Au mai fost momente în care am vrut să demisionez, chiar în etapa a doua, când a plecat președintele Viorel Lolea. Vreau să-i mulțumesc și domnului Hadrian Popescu, care a făcut eforturi mari pentru această echipă. Noul președinte, Cristian Bobar, mi-a spus că ar vrea să rămân, deoarece nu consideră că eu sunt vinovat pentru rezultatele slabe. Am avut și ghinion în unele meciuri, dar la ultimul joc chiar nu meritam mai mult. Am considerat că trebuie să schimbăm ceva la echipă, de aceea am hotărât să renunț”, a declarat Benga la conferința de presă din această seară.

Dacă e să-și reproșeze ceva, Benga spune că poate nu a fost suficient de inspirat în vară, când a făcut selecția jucătorilor. În același timp amintește însă că la Reșița nu se prea îngrămădesc fotbaliștii să se transfere. „Am găsit aici șase sau șapte jucători legitimați. Am dus o muncă asiduă pentru a aduce jucători la Reșița, a fost destul de dificil. Pe unii jucători i-am nimerit, pe alții nu. Unii jucători au dezamăgit, ne așteptam la mai mult de la ei, ne așteptam să facă diferența în unele meciuri”, a mai spus Benga.

De pregătirea echipei se ocupă deocamdată Robert Nosal și Lucian Dobre, foștii secunzi ai lui Benga, dar zvonurile care circulă în Valea Domanului îl dau ca viitor antrenor principal pe preferatul galeriei, Leo Doană, cel care s-a aflat pe banca rosso-nerilor la primul sezon de Liga 3, când echipa a terminat pe locul secund.