Târgul cu produse tradiționale din Piața Traian, o decizie neinspirată. Căsuțele au fost mutate în Badea Cârțan

casute piata traian

Căsuțele de lemn montate în urmă cu doi ani în Piața Traian, în care ar fi trebuit să se comercializeze exclusiv produse tradiționale, au fost mutate în Piața Badea Cârțan. Autoritățile au ajuns la concluzia că târgul a fost un… fiasco. 

Aproximativ 50.000 de euro au costat căsuțele care s-au montat în toamna lui 2019 în Piața Traian din Timișoara. Fosta conducere a SC Piețe SA a gândit pentru acea zonă un târg permanent de produse tradiționale, la pachet cu o scenă pe care să aibă loc evenimente live. Noul director al societății a venit cu altă viziune și a decis să sisteze activitatea târgului din motive… economice.

„Una dintre primele decizii pe care le-am luat din postura de director general al Piețe SA Timișoara a fost de sistare a activității pentru căsuțele de la Târgul de produse tradiționale din Piața Traian. Am evidențiat atunci motivele ce țin de eficiența economică, dar mi-am exprimat și convingerea că putem găsi o casă mai potrivită pentru acest frumos ansamblu, o locație care să asigure beneficii atât cetățenilor și comercianților, cât și societății noastre. Într-o operațiune în mare viteză, am reușit să mutăm toate căsuțele din Piața Traian, lucru care părea greu de crezut la început. Aceste căsuțe vor funcționa de acum înainte ca parte componentă a Pieței Badea Cârțan.”, a anunțat directorul SC Piețe SA, Liviu Cocean.