Târg gastronomic la Reşiţa, în ritm de sârbă! [FOTO/VIDEO]

promovare online Timisoara Casa Auto

Ciorbă de pește, fasole la ceaun, pleskavica şi cârnăciori la grătar au fost doar câteva dintre bunătățile aduse azi de sârbii din Veliko Gradiște la Reșița, în cadrul Târgului Gastronomic organizat de Fundația Activity, în parteneriat cu municipalitățile din Reșița, Moldova Nouă și Veliko Gradiște.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectului „Provocare și oportunitatea dezvoltării turismului în teritoriul nostru comun”, finanțat în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, și a expus și oferit gratuit nu doar delicatese tradiționale sârbești, ci și produse de panificație românești, sărmăluțe cu mămăliguță și alte bunătăți de pe la noi. Asezonate cu o dunje sârbească și cu niște excelenți dansatori pe fundal, care au reușit să aducă la Reșița, tocmai de la Veliko Gradiște, vivacitatea jocului popular sârbesc.

Câteva sute de reșițeni s-au delectat, cu această ocazie, cu aceste produse tradiționale care au fost oferite gratuit în cadrul târgului. Oaspeți de seamă au fost Vladan Tadic, consulul general al Republicii Serbia în România, Dragan Milic, primarul din Veliko Gradiste, Petco Radoslav, președintele Uniunii Sârbilor din Măcești, prefectul Matei Lupu, administratorul public Paul Vasile, Nadia Potoceanu, președintele Fundației Activity sau master chef Marian Popovici, un chef premiat cu medalii de aur pentru rețetele tradiționale din Banat pe care le face celebre la diverse concursuri.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157694313377181″]

promovare banner maxagro

O parte din produsele servite la acest târg gastronomic au fost pregătite, la ceaune, chiar în Centrul Civic al Reșiței, spre deliciul reșițenilor adunați să admire ineditul eveniment.

publicitate tmc 640