Târg de mărţişoare la Muzeul de Etnografie din Caransebeş

Caransebeșenii vor putea admira și cumpăra mărțișoare tradiționale românești, lucrate manual de artiști plastici, începând de luni, 25 februarie, la Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș.

Târgul de Mărțișor, ajuns la ediția a IX-a, este organizat de conducerea instituției de cultură, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, până în 1 martie.

Mărțișorul are un loc important în cadrul tradițiilor de primăvară românești, șnurul răsucit de culoare alb-roșu este un semn protector împotriva bolilor și a nenorocului. Acesta a evoluat de-a lungul timpului de la un șnur alb-roșu până la un obiect-bijuterie, însă cele mai apreciate mărțișoare sunt cele care se caracterizează prin valorificarea tradițiilor.

„Târgul reprezintă o ocazie unică pentru public de a achiziționa mărțișoare handmade, aranjamente florale, bijuterii, cosmetice naturale, produse artizanale, felicitări. Scopul organizării acestui târg de către Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș este de a promova meșterii populari din județul Caraș-Severin și de a expune în fața publicului mărțișoare tradiționale pentru a sublinia frumusețea și unicitatea tradițiilor de primăvară”, se arată în comunicatul emis de muzeul caransebeșean.

Târgul va fi deschis între orele 10.00 și 18.00, iar intrarea este liberă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/