UPDATE. Tabugan rupe PMP-ul în două și schimbă majoritatea în Consiliul Județean?!

Odată instalat președinte interimar al PMP Caraș-Severin, Ion Tabugan a făcut mai multe declarații care se bat cap în cap cu cele ale prim-vicepreședintelui Ionuț Popovici, iar acum e tot mai clar că oamenii lui Băsescu privesc în direcții total diferite. Tabugan către PNL, Popovici către PSD!

Tabugan întărește tot mai mult zvonurile care anunță o schimbare a majorității în Consiliul Județean, unde PMP ar urma să se lepede de social-democrați și să se alieze cu liberalii. Nu numai pentru că așa făcuse pe vremea când era președintele UNPR, ci și pentru că PSD-ul l-ar fi mulțumit mai degrabă pe Popovici, personal, nu partidul. „Din cele 41 de funcții în aceste comisii și consilii de administrație ce-au revenit grupului politic PSD+PMP, noi n-am primit decât două, în loc de nouă, cum ar fi fost normal. Adică 25% din ceea ce ar fi trebuit să ne revină de drept. Unde mai punem că domnul dr. Paul Purea, cu atâta experiență profesională în Germania, recunoscut pentru activitatea sa, nu a fost nominalizat pentru a face parte din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență. Despre ce grup politic vorbim, din moment ce PMP este dat la o parte de către social-democrați? Mai mult, de ce pe ordinea de zi a ședinței de ieri a CJ Caraș-Severin nu a fost trecut punctul referitor la validarea mandatului candidatului nostru Mihai Guțu și de ce nu se alege vicepreședintele, funcție care ne revine nouă? Dacă îi interesează buna funcționare a instituției și a alianței despre care tot vorbesc, de ce nu aleg vicepreședintele? Ce dacă a fost o ședință extraordinară?  Când vrei ca lucrurile să meargă bine, nu trebuie să ții seama de așa ceva. Sau este mai bun provizoratul și starea de incertitudine?“, a declarat Ion Tabugan pentru colegii de la Argument.

Liderul PMP a mai subliniat faptul că la nivelul conducerii PMP de la București nu s-a discutat despre nicio alianță cu PSD în Consiliul Județean și că nimeni nu a putut prezenta un protocol în privința unei astfel de alianțe. Tabugan a lăsat să se înțeleagă că va face o majoritate cu partidul care va sprijini și va adopta o poziție corectă față de PMP, în acest sens vorbind despre PNL, dar totodată a spus că va respecta orice înțelegere făcută la București și directivă a președintelui Băsescu.

UPDATE ora 10.45

Ionuț Popovici, prim-vicepreședintele PMP, face lumină în cazul numirilor în comisii. „În momentul în care s-au ales comisiile, am fost eu și domnul doctor Paul Purea. Eu în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean nu am voie să particip sau să fac parte din nicio comisie, conform legii. Iar domnul Paul Purea este președintele Comisiei de Sănătate din Consiliul Județean și este membru în Colegiul Director al Spitalului Județean și cel mai probabil va fi președintele acestui for. Deci cred că domnul Paul Purea este exact acolo unde trebuie. Nu cred că ar fi fost normal să îl punem pe doctorul Purea în 10 comisii. Pentru că domnul doctor cunoaște medicină, nu cred că cunoaște alte probleme. Pe de altă parte, în ceea ce îl privește pe domnul Andronache, următorul punct după validarea dumnealui a fost intrarea într-o comisie. Noi practic nu avem pe cine să punem în aceste comisii”.

În ceea ce privește acuzațiile lui Tabugan cum că nu ar exista niciun document semnat care să ateste alianța PMP cu PSD, Popovici îl contrazice. „Nu vreau să comentez afirmațiile domnului Tabugan. Există un protocol ferm 2016-2020!”.

Ionuț Popovici neagă și faptul că ar exista vreo ruptură în interiorul partidului. „Nu! Eu doar respect un angajament făcut de PMP și încerc să găsesc o stabilitate în Consiliul Județean și în localitățile unde noi avem un protocol cu PSD. Eu urmăresc linia partidului. Lucrurile trebuie să funcționeze în administrație. Nu cred că avem timp acum de orgolii politice sau personale. Administrația județeană trebuie să funcționeze. Problemele din județ nu pot fi rezolvate cu o instabilitate politică și cred că există o majoritate suficientă care să rezolve aceste probleme. Și una stabilă, în acest moment!”

Prim-vicepreședintele PMP consideră că, la ora actuală, nu există nicio preferință politică, indiferent dacă e vorba despre PSD, PNL sau alt partid. Dar există un angajament care acum funcționează bine și nu există un motiv pentru a renunța la această alianță.