Tabugan a hotărât numele preşedintelui Consiliului Județean! Popovici așteaptă invitațiile lui Mocioalcă și Vela!

Situaţia nu este deloc clară în ceea ce priveşte forul judeţean, nu sunt toate datele centralizate şi, oricum, pe numărătoarea paralelă PNL şi PSD sunt aproape cot la cot. În aceste condiții, UNPR și PMP vor decide cine va deține majoritatea în Consiliul Județean!

Pe numărătoarea paralelă a partidelor sunt două variante de calcul al mandatelor. O primă variantă ar arăta astfel: PSD – 14 mandate, PNL – 13 mandate, UNPR – 2 mandate şi PMP – 2 mandate. E o variantă ce pare tot mai puțin probabilă, odată ce numărarea voturilor se apropie de final. În această situaţie, atât UNPR, cât şi PMP pot decide preşedintele forului judeţean. Fie în alianță cu PSD, fie cu PNL!

Varianta a doua, mult mai aplicată pe formula matematică de calcul, se prezintă astfel: 13 mandate PSD, 13 mandate PNL, 3 mandate UNPR şi 2 mandate PMP. Sau invers în ceea ce privește partidele conduse de Ion Tabugan și Ionuț Popovici. Adică PMP – 3 mandate și UNPR – 2 mandate. În situaţia aceasta, care pare cea mai probabilă, ori UNPR, ori PMP va decide cu cine face alianţă, alianţa respectivă urmând să dea viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean.

1000x100 casa brutarului

Tabugan dorea clar să se apropie de PNL în ultima vreme și ar fi momentul esenţial să le dea tuturor contestatorilor liberali peste nas şi să îl ajute pe Marcel Vela să preia scaunul de preşedinte. Mai mult, o alianţă locală UNPR -PSD este puţin probabilă, ştiut fiind faptul că, mereu, pe timpul guvernării Ponta, Tabugan era nemulţumit că alianţa de guvernare nu se aplică şi în Caraş-Severin şi că Mocioalcă nu se consultă niciodată cu UNPR atunci când vine vorba de numiri pe posturi. Tabugan a lăsat să se înțeleagă într-un dialog cu Express de Banat că jocurile sunt deja făcute, că UNPR este partidul care va tranșa situația și că deja se cunoaște numele președintelui Consiliului Județean. Dar că, deocamdată, nu-l poate spune. E mai degrabă o încercare a acestuia de a forța cât mai mult mâna liberalilor și pesediștilor, care vor trebui să ofere acum tot felul de funcții celor din UNPR și/sau, după caz, celor din PMP.

Calcule se fac și la PMP, unde se așteaptă varianta cea mai generoasă. „Eu trebuie să mă consult cu toți colegii mei. Vom lua o decizie împreună, pentru că nu pot lua o decizie care să fie favorabilă doar la centru, ne interesează și situația de la orașe. E foarte important dacă avem doi sau trei consilieri județeni. Există pentru noi în momentul de față ambele variante, atât PSD, cât și PNL, depinde de ei cât sunt de flexibili. Mie mi-ar conveni să ne aliem cu unul din cei doi în tot județul, să facem o structură funcțională, să meargă bine tot județul. Noi ne punem la masa tratativelor doar dacă suntem chemați. Deocamdată nu s-a purtat nicio discuție”, a declarat președintele Popovici pentru expressdebanat.ro.