Taberele școlare din Caraș-Severin rămân cu lacătul pe ușă!

Adio, tabără dragă! Anul acesta copiii și tinerii din Caraș-Severin nu vor avea acces la centrele destinate lor fie din cauza pandemiei, fie din cauza… nepăsării.

Centrul de agrement pentru tineret de la Râul Alb a fost cuprins de anul trecut, din martie, în planul național de carantinare din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, tabăra nu este încă disponibilă pentru a primi oaspeți, copii și tineri, în spațiile tradiționale, destinate lor.

„Deși restricțiile sanitare au fost relaxate în ultima perioadă, încă nu s-a decis nimic în privința centrului nostru și puțin probabil ca în viitorul apropiat să se întâmple. Ar fi nevoie de ceva timp pentru înlăturarea procedurilor birocratice. Altfel noi ne aflăm pe block-starturi, administratorul și personalul de servire sunt pregătiți pentru a-și relua activitatea.”, spune Cătălin Hogea, directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Caraș-Severin, instituție care administrează taberele școlare din județ.

Este cuprinsă în Planul Național de Reabilitare tabăra de la Băile Herculane, iar edificiul de la Vila Klaus a fost preluat de către Compania Națională de Investiții. Alte trei tabere de la Delinești, Valea Minișului și Poiana Mărului se află în continuare în conservare.