„Tabăra din inima satului” a ajuns la final. Comuna Marga a găzduit ultima ediție din 2023

tabara din inima satului - proiect episcopie caransebes
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Ultima tabără rurală din acest an, derulată de Episcopia Caransebeșului și Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, a avut loc în comuna Marga, la ea participând 50 de copii și 20 de voluntari.

Comuna Marga a găzduit, pentru a patra oară, Programul eparhial „Împreună pentru copiii noștri”, prin proiectul „Tabăra din inima satului”, la care au participat 50 de copii beneficiari din comunitate și nu numai. Aproximativ 20 de voluntari, coordonați de către Georgiana Ciucur, psihoterapeut și formator în cadrul programului „Împreună pentru copiii noștri”, au pășit în ultima tabără la sat a acestui an.

Preț de cinci zile, tabăra pentru tineri, prin voluntarii și formatorii săi, a propus o serie de activități noi, interactive și inovative pentru participanți, aceștia fiind angrenați și mai mult în atașarea față de satul românesc, credință, unitate, folclor și tradiție.

Printre atelierele la care beneficiarii au luat parte s-au numărat: „Educație pentru viață”, „Dezvoltare personală”, „Comunicare și team building”, „Creații artistice”, „Formare Duhovnicească”, nelipsind nici jocurile și serile tematice.

„Tabăra din Inima Satului” a debutat la Marga în data de 23 august și s-a încheiat cinci zile mai târziu.

Unul dintre momentele importante ale acestei tabere a fost seara tematică dedicată folclorului, unde copiii, prin intermediul probelor și jocurilor cu specific popular bănățean, au prezentat portul și graiul local. Invitatul de seamă al acestei seri a fost prof.univ. dr. Dumitru Jompan, fiu al satului și colaborator de-a lungul anilor a „Taberei din inima satului”.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

Un alt moment cheie din tabăra de la Marga a avut loc în cea de-a treia zi, când tinerii și copiii, împreună cu voluntarii și formatorii, au pornit într-un pelerinaj spre mănăstirea Prislop din județul Hunedoara.

Dimineața ultimei zile de tabără a început cu Sfânta Liturghie, unde mulți copii și credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către voluntari și formatori.

Acest proiect s-a bucurat, ca în fiecare an, și de sprijinul Primăriei Marga.

„Tabăra din Inima Satului” de la Marga a fost ultima desfășurată anul acesta în mediul rural. În perioada 5 – 9 septembrie se va desfășura și ultima tabără urbană a proiectului „Tabăra din Inima Familiei”. Aceasta va avea loc în municipiul Caransebeș.

 

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/