„Tabăra din inima Familiei”, în premieră la Moldova Nouă

Succesul înregistrat în 2019 de programul educațional „Tabăra din inima Satului”, o acțiune demarată pentru ca tinerii cărășeni din mediul rural să acceadă mai ușor la noțiuni precum: autocunoașterea sau înțelegerea potențialului propriu, vine cu un concept nou în 2020: „Tabăra din inima Familiei”. Cel de-al doilea program educațional are ca public țintă atât copiii din mediul urban, cât și părinții acestora, Moldova Nouă fiind primul oraș din județ unde această idee a început să prindă contur.

Săptămâna aceasta, în perioada 23-27 iulie, cu sprijinul Episcopiei Caransebeșului, a bisericilor ortodoxe din Moldova Nouă, administrației publice locale, precum și cu cel al Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”, un număr de 20 de tineri, cu vârste cuprinse între 9-16 ani, a învățat cât de mult contează înlăturarea prejudecăților sociale în vederea reușitelor de mâine, noțiune de bază menită să transforme totul într-o lume mai bună, o lume în care eforturile depuse în mod constant pot reprezenta pietrele de temelie ale succesului în orice domeniu.

„Este pentru prima dată când o astfel de tabără se desfășoară la Moldova Nouă, cum de altfel este și prima tabăra din șirul celor organizate de Episcopia Caransebeșului în această vară. Scopul taberei este acela de autocunoastere, de îmbogățire duhovnicească și de legare a unor prietenii frumoase. În această lume plină de tehnologie, telefoane mobile și calculatoare, o tabără de vară este oportunitatea potrivită pentru ca cei mici, alături de voluntari, să se desprindă de aceste lucruri și să se bucure cu adevărat de o copilărie frumoasă”, a explicat Ion Nedelcu, slujitor în cadrul parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă.

Bine structurat și adaptat reglementărilor sanitare, programul acestei săptămâni a cuprins o serie de activități, printre care: atelierele de educație personală, de jocuri, de educație pentru viață (modulul antidrog și pro viață), ateliere artistice, seri tematice, duhovnicești, competiții sportive, focul de tabără fiind de asemenea un element nelipsit într-o astfel de acțiune. În plus, cum toate lucrurile bune primite reprezintă daruri de la Dumnezeu, fiecare zi a taberei a debutat și s-a încheiat cu câte o rugăciune în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Întrucât săptămâna deprinderilor pentru viață a tinerilor din Moldova Nouă se apropie de sfârșit, părintele Nedelcu a mai ținut să sublinieze: „Mă bucur nespus de mult de faptul că, la sfârșitul acestei tabere, copiii vor învăța să prețuiască mai mult viața și să se cunoască mai bine, se vor lega prietenii trainice. Prin atelierele de educație personală și educație pentru viață, copiii vor învață să respecte natura, să iubească frumosul și să se ferească de păcat”.

Nu uitați, proiectele educaționale: „Tabăra din inima Satului” și „Tabăra din inima Familiei”, demarate de Episcopia Caransebeșului, în parteneriat cu primăriile, școlile și parohiile ortodoxe din mai multe localități, sprijinite de ATOR Banatul de Munte, Asociația Învățătorilor Caraș-Severin și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, vor ajunge și la alți copii din Caraș-Severin, după cum urmează: Caransebeș (29 iulie-2 august), Teregova (8-12 august), Moniom (19-23 august), Berliște (27-31 august), Zăvoi (2-6 septembrie), Măureni (8-12 septembrie).

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/