Sute de transferuri bancare ilegale, în 11 ani și prejudiciu de 9 milioane de lei! DIICOT a pus punct furturilor on-line

whatsapp image 2022 07 19 at 12.25.46

Un bărbat din Timiș a accesat fără drept conturi bancare timp de 11 ani. A furat 9 milioane de lei și a făcut sute de transferuri frauduloase, ajutat și de alte persoane. DIICOT a făcut, marți, 3 percheziții și a pus punct infracțiunilor informatice.

Dosarul vizează efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive informatice în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„În cauză s-a reținut că, în perioada 2010 – 2021, un suspect a efectuat, prin utilizarea neautorizată a datelor de identificare ale titularului și ale contului bancar/folosind fără drept dispozitivele de tip token sau digipass eliberate pe numele clienților, un număr total de 802 transferuri frauduloase de fonduri din conturile bancare deschise pe numele mai multor clienți.
Pe parcursul celor 11 ani, suspectul a accesat ilegal conturile de internet banking ale clienților (705 acte materiale) prin folosirea fără drept a dispozitivelor de tip token sau digipass care aparțineau persoanelor vătămate. De asemenea, în vederea justificării unui transfer bancar suspectul a plăsmuit un înscris sub semnătură privată pretins încheiat de către un client al băncii, pe care l-a folosit pentru a justifica un transfer în cuantum de aproximativ 73.000 de lei”, aflăm din ancheta DIICOT.

Alte 4 persoane l-au ajutat pe suspect. I-au dat datele conturilor bancare, care au fost utilizate în vederea realizării de transferuri frauduloase. Prejudicul se ridică la 9 milioane de lei. În urma perchezițiilor au fost descoperite sumele de 7.500 de euro și 1.000 de lei, 4 mini lingouri de aur, 9 telefoane mobile, 8 memory stick-uri, un laptop, două ștampile și documente.

1000x100 resita 02

Toți cei cinci au ajuns la audieri la Timișoara.