Sute de timișoreni, somați să-și curețe terenurile de ambrozie

Terenuri din Timișoara cu ambrozie

Peste 350 de timișoreni vor fi somați de către polițiștii locali să ia măsuri pentru combaterea ambroziei. În caz contrar, vor fi amendați.

Primăria Timișoara anunță că a început campania de combatere și distrugere a ambroziei. Așadar, polițiștii locali au desfășurat deja acțiuni de verificare și identificare a terenurilor infestate cu ambrozie. Urmează ca instituția să trimită somații celor 362 de proprietari care au fost găsiți cu nereguli.

Astfel, până la data de 30 iunie 2024, aceștia beneficiază de timpul necesar în vederea distrugerii ambroziei de pe terenurile aflate în proprietatea personală. Conform Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia și ale art. 7 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018, obligația proprietarilor de terenuri este de prevenire, combatere și distrugere a buruienii. Acestea se pot realiza prin cosire repetată, distrugere cu unelte agricole, smulgere, în cazul unor suprafețe izolate sau erbicidare, după caz”, a informat Primăria Timișoara.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Persoanele fizice și juridice au obligația de a efectua lucrări de combatere a ambroziei. Dacă nu își îndeplinesc această obligație legală, se vor emite avertismente, iar ulterior se vor aplica sancțiuni cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei, în cazul persoanelor fizice, și de la 10.000 lei la 20.000 lei, în cazul persoanelor juridice.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/