Sute de studenți din Tmișoara, practică la companii de 2,5 milioane de lei

proiect practica studenti upt

UPT a lansat proiectul de 2,5 milioane de lei prin care 400 de studenți vor participa la stagii de practică în firme din Timișoara și regiune.

Proiectul „Formează-ți viitorul prin stagii de practică! – FormPract” oferă studenților din anii terminali sprijin pentru trecerea de la școală la viața activă. FormPract vizează îmbunătățirea procesului de inserție pe piața muncii pentru 400 de studenți prin dobândirea competențelor necesare integrării și menținerii pe o piață a muncii modernă, flexibilă și dinamică.

Grupul țintă este format din 350 de studenți din anii II și III licență și 50 de studenți masteranzi, selectați astfel: 60 de studenți din cadrul Facultății de Inginerie din Hunedoara; 60 de studenți din cadrul Facultății de Inginerie Chimică, Biotehnologii și Protecția Mediului; 100 de studenți din cadrul Facultății de Construcții; 120 de studenți din cadrul Facultății de Mecanică; 60 de studenți din cadrul Facultății de  Management în Producţie şi Transporturi.

„Pentru ca tot grupul țintă să beneficieze de o pregătire complexă și completă pe piața muncii, în contextul actualelor cerințe ale potențialilor angajatori, studenții vor participa nu doar la programe de practică, ci și la programe de informare și consiliere profesională, workshop-uri și seminarii specifice, ateliere de dezvoltare a competențelor traansversale. Programele de formare includ cursuri de expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene, manager proiect (pentru masteranzi). De asemenea, se vor organiza și cursuri de formare a competențelor antreprenoriale: antreprenoriat social, antreprenoriat inovativ, antreprenoriat digital, eco-antreprenoriat”, transmit reprezentanții UPT.

Nu în ultimul rând, proiectul urmărește crearea unei rețele inovative INCO (Inteligent Connection) care presupune semnarea a minim 10 acorduri de parteneriat, organizarea a 20 de întâlniri cu cadre didactice din universitate și partenerii de practică, pentru a discuta noile tehnologii apărute, pentru a cunoaște nevoile pieței muncii și pentru a adapta curricula la acestea. De asemenea, vor fi organizate 5 match-making studenți-firmă pentru a facilita întâlnirea membrilor grupului-țintă cu firmele din domeniu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/