Sute de sancțiuni pe drumurile județene

Weekendul acesta a plouat cu amenzi pe drumurile publice în urma acțiunii întreprinse de polițiștii rutieri din județ.

Un total de 330 de sancțiuni au fost aplicate în acest sfârșit de săptămână, din care peste 200 doar pentru șoferii vitezomani care nu au respectat viteza legală.

Pietoni au devenit 14 șoferi, dintre care cinci au condus sub influența alcoolului, iar șase au depășit neregulamentar. De asemenea și un șofer care a trecut pe culoarea roșie a semaforului, dar și unul care nu a respectat indicațiile polițistului rutier au rămas fără permisul de conducere.

Pe lângă aceste nereguli sesizate, autoritățiile locale au mai descoperit alte opt infracțiuni. Cea mai gravă este cea a unui tânăr în vârstă de 21 de ani care conducea un motocilu fără să aibă permis de conducere pentru categoria din care făcea parte vehiculul, iar cu permisul său reținut din aprilie și cu o concentrație de acool pur în aerul expirat de 0,55 mg/l.

„Asigurarea unui climat de siguranţă rutieră sporită pe drumurile publice, combaterea neregulilor referitoare la depăşirea autovehiculelor şi viteza de deplasare, dar şi depistarea conducătorilor auto care au consumat băuturi alcoolice rămân principalele obiective urmărite de oamenii legii şi în perioada următoare”, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Ancuța Cărbunaru.