Sute de persoane, la prima ediție a serenadei urbane Timișoara Guitar Meeting! Libertatea, celebrată prin muzică

1000x100 (4)

Prima ediție a serenadei urbane Timișoara Guitar Meeting s-a încheiat cu succes. Sute de persoane s-au adunat în piața Sfântul Gheorghe de unde au răsunat piese folk-rock etalon.

În centrul vechi din orașul de pe Bega au răsunat acordurile de chitară timp de o oră. Piesele au fost cântate de 132 de chitariști din Timișoara, Arad, Lipova, Deva, Sibiu și Cisnădie. Astfel a fost celebrată, prin muzică, libertatea dobândită după Revoluția din 1989.

leader board 728 x 90 px

Câteva sute de spectatori – susținători, părinți sau simpli trecători – au răsplătit cu aplauze concertul și au apreciat eforturile de a învăța cât mai bine cântecele incluse în playlistul oficial al evenimentului, printre care „Imnul Golanilor” de Cristian Pațurcă, „Vinovații fără vină” de Pasărea Colibri sau inconfundabilele piese The Beatles: „Let it be” și „Hey Jude”.

Serenada urbană de chitară Timișoara Guitar Meeting face parte din programul „Pune mâna pe chitară”, un demers social-cultural de educație non-formală în rândul copiilor și tinerilor din Timișoara. Acesta a pornit din Sibiu, orașul care a dat României prima Capitală Culturală Europeană în 2007. Asociația Culturală PLAY își propune să stimuleze pasiunea copiilor și tinerilor de a face muzică și să îi determine să participe la activități culturale cu impact direct asupra calității vieții, ca alternativă de petrecere a timpului liber. Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.