Sute de oameni evacuați după o alertă de incendiu la platforma Continental din Calea Buziașului

Pompierii timișeni au fost alertați, miercuri după-amiază despre producerea unui incendiu în subsolul unei hale de producție și depozitare de pe Calea Buziașului din Timișoara. Peste 300 de persoane s-au autoevacuat. Pentru coordonarea intervenției a fost activată grupa operativă.

Alerta de incendiu s-a dat după ora 16.30 și viza subsolul unei hale de producție și depozitare a produselor finite (elemente automotive) la operatorul economic de pe strada Siemens din Timișoara.

ISU Timiș a dispus alertarea Detașamentului 1 și 2 Timișoara. Pompierii s-au deplasat la locul intervenției cu 3 autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și autoscara S42 din cadrul Detașamentului 2.

leader board 728 x 90 px

Primele informații indică faptul că s-au autoevacuat 334 de persoane. Preventiv au fost evacuate încă 306 persoane dintr-o hală alăturată.

Au fost cerute în sprijin, ventilatoare, autospeciala CBRN și autospeciala de stingere Cobra. La fața locului sunt 3 ofițeri și 24 subofițeri.

UPDATE. Amendă de 5.000 de lei pentru nereguli în exploatarea instalației electrice

Potrivit ISU Timiș, în urma incendiului s-a distrus instalația electrică și a fost avariată o țeavă de încălzire. Nu au fost înregistrate victime.

„În urma incendiului, inspectorii din cadrul inspecției de prevenire au aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 5.000 lei pentru exploatarea instalației electrice și echipamente în condiții necorespunzătoare care au condus la producerea unui incendiu.”, au transmis cei de la ISU Banat.

Foto: arhivă