Sute de intervenții ale pompierilor din Timiș, de Crăciun. Apelul salvatorilor

Perioadă aglomerată pentru pompierii timișeni care au avut, în perioada Crăciunului, 330 de intervenții și misiuni specifice. Au stins 10 incendii, au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI la două accidente rutiere. 

Cele mai multe intervenții au fost pe partea de acordare a primului ajutor medical. Echipajele SMURD au asigurat răspunsul la un număr de 133 de solicitări. Pe lângă intervențiile zilnice, pompierii din cadrul celor 7 subunități de intervenție au desfășurat 125 de activități de informare preventivă. Rolul acestora a fost de a conștientiza populația cu privire la măsurile de prevenire atât a incendiilor, cât și a răspândirii virusului SARS CoV2. În această perioadă, pompierii militari au făcut 42 de verificări la persoanele aflate în carantină sau izolare.

„Având în vedere numărul mare de incendii înregistrate pe perioada Crăciunului, facem apel la populație să respecte măsurile de prevenire a incendiilor, specifice sezonului rece, pentru a-și proteja bunurile și viețile.”, a transmis ISU Timiș.

Pompierii recomandă tuturor să nu folosească instalaţii și/sau aparate electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, să nu suprasolicite reţeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori și nu lase nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune (fier de călcat, reşou, radiator). Este interzisă folosirea siguranţelor fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat și recomandă efectuarea lucrărilor de întreţinere, revizii şi reparaţii la instalaţiile electrice doar cu personal calificat şi autorizat.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Dosare penale pentru șoferi, în zilele Crăciunului

Și polițiștii de la Rutieră au avut de lucru în ultimele zile. De Crăciun, ei au întocmit mai multe dosare penale unor șoferi depistați în Lugoj, Grabaț și Giroc, care se aflau sub influența băuturilor alcoolice. În Iecea Mare, un alt șofer implicat într-un accident cu pagube materiale era, de asemenea, băut. În plus, polițiștii au descoperit că nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Tot în 25 decembrie, polițiștii din Timișoara au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 41 de ani, cercetat pentru furt calificat. Potrivit anchetatorilor, în noapte de 24 pe 25 decembrie, bărbatul ar fi sustras dintr-o societate comercială de pe strada Telegrafului, în jur de 60-70 de pachete de țigări și 300 de lei, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.800 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

tmc 640