Suprafața totală regenerată anul acesta în Caraș-Severin este de 614 hectare. Dintre acestea, 546 hectare sunt regenerări naturale.
La nivel național, Romsilva va planta circa trei milioane de puieți forestieri în campania de împăduriri de toamnă regenerând 2.096 hectare fond forestier. Din acestea, 1.212 hectare sunt regenerate natural, iar 884 vor fi regenerate artificial prin împăduriri. Se vor face și completări curente în plantații pe 218 hectare fond forestier și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe alte 327 hectare.
Programul de regenerare a fondului forestier proprietatea publică a statului și administrat de Romsilva prevede regenerarea, în acest an, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, a 12.047 hectare. De asemenea, în ultimii cinci ani, Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale și 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind utilizați circa 132 milioane de puieți forestieri produși în pepinierele proprii.
La nivelul județului Caraș-Severin, pe lângă lucrările de împăduriri executate în primăvară, au fost executate lucrări și pe parcursul toamnei pe o suprafață de 21 de hectare. Din informarea transmisă de Direcția Silvică Caraș-Severin la solicitarea Express de Banat, reținem că suprafața totală regenerată în anul 2024 ajunge la 614 hectare, din care 546 ha regenerări naturale și 68 ha regenerări artificiale. De asemenea, s-au mai efectuat completări ale plantațiilor înființate în anii precedenți pe 27 de hectare precum și refaceri a plantațiilor afectate de dăunători pe o suprafață de șase hectare.
„Pentru împăduririle din acest an, au fost utilizați 738.000 de puieți de rășinoase și foioase tari și moi, proveniți din pepinierele Romsilva. În ultimii cinci ani Direcția Silvică Caraș –Severin a regenerat 2.914 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 2.421 hectare prin regenerări naturale și 493 hectare prin lucrări de împăduriri. Pentru toate lucrările au fost utilizați circa 6,4 milioane de puieți forestieri”, se arată în informarea semnată de Ion Tabugan, șeful Direcției Silvice Caraș-Severin.