Sute de credincioși, într-un pelerinaj de 40 de kilometri, de la Mănăstirea Șag la cea din Partoș

pelerinaj partos

Sute de credincioși sunt așteptați și în acest an să participe la tradiționalul pelerinaj de la Mănăstirea Șag, de lângă Timișoara, și până la cea de la Partoș, pe o lungime de peste 40 de kilometri. Evenimentul are loc sâmbătă, 10 septembrie, și a ajuns la ediția cu numărul șapte.

Mănăstirea Partoș, din județul Timiș, anunță că va organiza și în acest an tradiționalul pelerinaj intitulat „Calea Sfântului Iosif”. Evenimentul, ajuns la ediția cu numărul șapte, are loc sâmbătă, 10 septembrie. În total, sute de credincioși sunt așteptați să parcurgă pe jos un itinerariu de peste 40 de kilometri, între Mănăstirea Șag, aflată lângă Timișoara, și Mănăstirea Partoș.

Continuând tradiția ultimilor ani, am ajuns la ediția a VII-a a pelerinajului “Calea Sfântului Iosif”. Pelerinajul rememorează și actualizează un mesaj cu străvechi rădăcini creștine, angajând conștiința într-un exercițiu ce ne amintește de călătoria către Împărăția veșnică. Fie ca osteneala fiecărui pelerin să aducă în suflet mai multă pace, mângâiere de la Dumnezeu și bucuria comuniunii frățești! Programul zilei de 10 septembrie va începe la orele 5, la Mănăstirea Timișeni (Șag), cu oficierea Sfintei Liturghii în paraclisul de la etaj”, a informat Mănăstirea Partoș.

Mai precis, credincioșii sunt așteptați să reitereze, în mod simbolic, drumul străbătut de Sfântul Iosif, fost mitropolit al Banatului, în anul 1643, de la Timișoara la Partoș, unde se află mormântul ierarhului. După slujba de la Mănăstirea Șag, participanții vor pleca în pelerinaj, pe traseul Șag – Parța – Petroman – Ciacova – Ghilad – Ofsenița – Banloc – Mănăstirea Partoș.

banner 1000 x 100 hd