Sute de cercetători sunt la Timișoara pentru a participa la o conferință în domeniul sistemelor informaționale

conferinta1

Un eveniment important are loc în această săptămână la Timișoara. La Universitatea de Vest se desfășoară cea de-a 30-a ediție a „European Conference on Information Systems”, care reunește 370 de cercetători din domeniul sistemelor informaționale.

370 de cercetători din domeniul sistemelor informaționale din țările Europei participă, în această săptămână, la „European Conference on Information Systems”, care are loc la Universitatea de Vest din Timișoara. Conferința, desfășurată sub egida Association for Information Systems (AIS), aflată la a 30-a ediție, este doar a doua oară organizată în Europa de Est, după cea organizată la Gdańsk, în 2002, în Polonia.

Conferința are o tematică complexă, astfel că se desfășoară pe parcursul a cinci zile, între 20 și 25 iunie. Astfel, au loc workshop-uri premergătoare, 25 de secțiuni tematice derulate în paralel, paneluri și alte întâlniri specifice. De asemenea, în prealabil, în perioada 18 – 21 iunie, a fost organizată o secțiune specială dedicată tinerilor doctoranzi în Banatului montan, la Sasca Montană.

Timișoara este orașul premierelor, ceea ce îl face și mai interesant pentru premiera organizării prestigioasei ECIS în România. Organizând acest prestigios eveniment, Universitatea de Vest din Timișoara oferă un cadru pentru întâlnirea cercetătorilor din domeniul sistemelor informaționale din țările Europei, precum și din întreaga lume, într-o experiență unică și memorabilă”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Digitalizarea schimbă deja Europa și întreaga lume. Deciziile strategice pe care le luăm astăzi vor influența oportunitățile, prosperitatea, bunăstarea umană și sustenabilitatea în viitor.

Vor lucra țările împreună, pentru a îmbrățișa aceste oportunități, sau vor lăsa să treacă această șansă? Depășirea diviziunilor istorice și acționarea solidarității unite într-o Europă prosperă este singura cale, în viziunea participanților la ECIS 2022. În calitate de lideri în domeniul digital, cercetătorii din domeniul sistemelor informaționale au de jucat un rol cheie și responsabilitatea de a acționa ca un motor pentru ca tranziția digitală să se întâmple într-un ritm suficient de rapid pentru ca Europa să rămână competitivă, într-o lume care se digitalizează rapid. Digitalizarea în societățile unite înseamnă a aduce oamenii împreună, a avea o viață mai bună și un viitor prosper. Împreună putem construi societăți colectiv incluzive, inovatoare și capabile să se adapteze provocărilor societale masive ale secolului 21, iar acest set de valori este considerat primordial și pentru desfășurarea actualei ediții ECIS, de la Timișoara”, a informat Universitatea de Vest din Timișoara.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/