UPDATE. Sute de cărășeni, fără energie electrică! Accesul spre Muntele Mic, restricționat din cauza copacilor căzuți și a zăpezii

copac cazut muntele mic
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Precipitațiile și vântul din ultimele ore creează neplăceri în mai multe zone din Caraș-Severin. Iar codul galben de vreme rea a fost prelungit până duminică-seară.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin a anunțat, în urmă cu puțin timp, care este situația în județ ca urmare a precipitațiilor și a vântului din ultimele ore.

Pe Drumul Județean 608A Borlova – stațiunea Muntele Mic traficul este restricționat pentru îndepărtarea crengilor și a copacilor căzuți, dar și pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă.

masini zapada muntele mic

Pe DJ 608 Cornereva – Bogâltin se circulă pe o singură bandă din cauza unei alunecări de teren.

Circa 600 de abonați sunt la ora actuală fără energie electrică. Este vorba despre următoarele zone: Răcășdia, Rușchița, Poiana Mărului, Muntele Mic, Păstrăvăria Bozovici, Popas Bigăr.

Forțele de intervenție ale ISU Caraș-Severin nu au fost solicitate până acum să intervină. Deocamdată nu sunt înregistrate depășiri ale cotelor de atenție pe râurile din județ.

Meteorologii au prelungit codul galben de viscol și ninsori pentru zona montană până duminică-seară, la ora 20.00. Va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 50-70 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 m va depăși 80-90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă.

promovare banner maxagro Muzeul TM

În restul zonelor din Banat, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50-70 km/h, iar în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariția viscolului. Această atenționare este valabilă până duminică-dimineață, la ora 6.00.

UPDATE, ora 15.00

Polițiștii cărășeni anunță că, la această oră, DJ 608A, din localitatea Borlova până în stațiunea Muntele Mic, este în continuare închis temporar circulației rutiere, din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a unor copaci căzuți pe carosabil. În zonă s-a acționat pentru degajarea și curățarea părții carosabile, estimându-se redeschiderea segmentului de drum în cursul zilei de astăzi.

La fața locului un echipaj de poliție rutieră acționează pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

UPDATE, ora 17.25

Începând cu ora 17.15 au fost ridicate restricțiile de pe DJ 608A Borlova-Muntele Mic, circulația fiind reluată în ambele sensuri, anunță polițiștii cărășeni.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/