Sute de bicicliști au trecut granița către Serbia, în weekend

img 1

Deschiderea punctului de trecere a frontierei, pe lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, s-a dovedit a fi foarte apreciată de public.

Aproape 300 de persoane au trecut frontiera, sâmbătă și duminică, între orele 8 – 20, pe cea mai lungă pistă de biciclete din România. Punctul de trecere a frontierei va fi deschis lunar până în luna octombrie.

„Faptul că atâtea persoane au răspuns apelului nostru de a petrece timp liber în natură, pe bicicletă, demonstrează că există interes pentru un stil de viață sănătos și dorința de a explora zonele turistice locale. Deschiderea acestui punct de frontieră este mai mult decât binevenită și în contextul evenimentelor culturale care se vor desfășura cu ocazia Programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii.”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Următoarele weekend-uri preconizate în care trecerea în țara vecină va fi posibilă pe pista de pe malul Begăi sunt: 29 – 30 aprilie; 27 – 28 mai; 03 – 04 iunie; 24 – 25 iunie; 29 – 30 iulie; 26 – 27 august; 23 – 24 septembrie și 28 – 29 octombrie.

În acest proiect, CJ Timiș este inițiator și partener alături de Administrația Bazinală de Apă Banat și de Primăria Zrenjanin.

tmc 640