Super afacere la Moldova Nouă! Bani la bugetul local, locuri de muncă și reclamă în toată lumea!

explo 1000x200

Aproape jumătate de milion de euro urmează să fie investiți în Moldova Nouă și 100 de locuri de muncă vor apărea după ce Consiliul Local a aprobat vânzarea unui teren către o firmă ce produce cablaje pe care le livrează în întreaga lume!

Consilierii locali din Moldova Nouă au aprobat în ședința din luna martie vânzarea unei suprafețe de teren de 3.000 mp firmei SC Arantronic SRL, condiție obligatorie pusă de parterenul irlandez al acesteia pentru ridicarea unei construcții moderne și extinderea activității, ceea ce ar însemna în viitorul apropiat alte aproximativ 100 de locuri de muncă. „Dânșii au clădirea în proprietate, nu însă și terenul aferent. Vor să dubleze numărul angajaților, vin și niște bani la bugetul local din vânzarea terenului, avem numai de câștigat”, a explicat primarul Adrian Torma în plenul Consiliului Local.

Dan Țițirigă, administratorul SC Arantronic, a dezvăluit și el aleșilor locali o parte din planurile de viitor pe care le are cu partenerul irlandez. „Investitorul din Irlanda activează de 13 ani în Moldova Nouă și dorește extinderea activității. Nu vrea să investească însă decât dacă e proprietar pe teren. Vrem să plecăm din grădiniță, unde ne desfășurăm activitatea acum”, a spus Țițirigă în fața consilierilor locali. „Le este rușine să-și aducă aici colaboratorii, cunoștințele sau partenerii ca să le arate actuala locație. Mie îmi este rușine pentru condițiile în care lucrează oamenii ăia! Totuși, de la Moldova Nouă pleacă produse în lumea întreagă!”, a adăugat primarul Torma.

Terenul respectiv, în suprafață de 3.000 mp, se vinde potrivit raportului de evaluare la prețul de 13.500 de euro.  „Este un proiect foarte important pentru comunitate. Moldova Nouă este alături de actualii investitori și deschisă celor interesați să dezvolte investiții pe raza orașului. Am alocat un teren către SC Arantronic, care a reușit să obțină de la fosta administrație doar clădirea, nu și terenul, lucru care a ridicat un semn de întrebare pentru că nu poți scoate la vânzare o clădire fără teren. Acest investitor avea nevoie și de teren pentru a obține finanțări, credite, pentru o nouă fabrică. Nu am înțeles niciodată de ce fostul primar, care era apropiat de conducerea firmei, nu a vrut să ajute. Dânșii au promis că vor investi o sumă consistentă, între 300.000 și 500.000 de euro, și că vor dubla numărul de angajați, de la 90 undeva la 200. Noi ne-am arătat toată disponibilitatea să-i susținem”, a declarat Adrian Torma pentru expressdebanat.ro.

banner 970 x 250